چگونه کاشی‌های سرامیکی نصب کنیم

نصب کاشی‌های سرامیکی ممکن است کاری دشوار به نظر برسد و قلق‌های خاص خودش را دارد. برای اینکه بتوانید از پس این کار برآیید، باید با متد‌ها و روش‌های مختلف کاشی‌کاری آشنا باشید و قبل از هرکاری، سطح مورد نظر را برای نصب کاشی، آماده کنید.

نصب کاشی‌های سرامیکی

اگر می‌خواهید از یک متخصص کمک بگیرید می‌تونید در قدم اول می‌توانید قیمت نصب کاشی  را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال سرامیک کار در تهران باشید یا می‌توانید سفارش بنایی ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، می‌توانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.

قدم اول، ارزیابی کردن:

قبل از انجام هرکاری، باید سطح مورد نظر را با دقت بررسی کنید. بستری که می‌خواهید روی آن را کاشی‌کاری کنید، به اندازه خود عمل، اهمیت دارد. زمینی که تاب دارد و یا دیواری که صاف نیست، باعث می‌شود که بندکشی‌ها خراب شوند و یا کاشی‌ها بشکنند.

این مطلب را هم ببینید
چگونه به طور صحیح یک دیوار را کاشی‌کاری کنیم.

استفاده از تخته‌هایی که در برابر آب مقاوم هستند، برای کف سرویس‌های بهداشتی بسیار مناسبند. از هر نوع تخته و زیرسازی که استفاده می‌کنید، نکته مهم این است که تمیز، صاف و محکم باشند. سطوح مختلف باید هموار باشند تا کاشی به راحتی روی آن‌ها بنشیند. کاغذدیواری، گچ‌های ریخته شده، رنگ‌های در حال ریزش و کاشی‌های کنده شده؛ همه و همه از جمله مواردی هستند که قبل از نصب کاشی بایستی به آن‌ها رسیدگی شود.

قدم دوم، اندازه گیری:

کاشی کاری دیوار:

برای کاشی کاری دیوار، ابتدا باید از صاف و عمودی بودن دیوار اطمینان حاصل کرد زیرا دیوارهای کمی عمود هستند. با استفاده از تراز، بالاترین خط ممکن را روی دیوار مشخص کنید. ارتفاع دیوار را اندازه بگیرید و دقت کنید که طوری کاشی‌ها را بچسبانید تا مجبور نشوید از کاشی‌های برش خورده استفاده کنید. خط بالایی و خط مرکزی دیوار را رسم کنید و یک طرح کلی از نحوه چسباندن کاشی‌ها به دست بیاورید.

کاشی کاری کف:

برای اینکه مطمئن شوید کاشی کاری کف اتاق، کاملا قرینه از آب درمی‌آید، ابتدا بایستی مرکز اتاق را پیدا کنید. سپس اندازه مرکز تا کناره‌های اتاق را بدست آورید. اگر اتاق کوچکی را کاشی کاری می‌کنید، این مرحله را با دقت هرچه تمام‌تر انجام دهید. در غیر این صورت، نتیجه کار نامتعادل از آب درمی‌آید. در خانه‌های قدیمی‌تر، ممکن است زمین مربعی شکل نباشد که باعث می‌شود کار دشوارتر شود. واضح‌ترین دیوار خانه را به عنوان الگو در نظر گرفته و کاشی‌ها را موازی با آن دیوار روی زمین نصب کنید. این امر باعث می‌شود که در هنگام ورود به اتاق، کف آن تمیز و مرتب به نظر بیاید.

بعد از پیدا کردن مرکز اتاق، با گچ خطوطی عمودی رسم کنید تا اتاق به چهار ربع تقسیم شود. سپس از مرکز اتاق شروع به کار و هر کدام از آن ربع‌ها را کاشی کاری کنید.

قدم سوم، قرار دادن کاشی‌ها:

بعد از اینکه طرح کلی کاشی کاری را مشخص کردید، کاشی‌ها را با توجه به طرح روی سطح قرار دهید تا نتیجه کار را قبل از چسباندن، ببینید. این کار را قبل از استفاده از ملات انجام دهید. دقت کنید که بین کاشی‌ها فاصله بیفتند. برای این امر از فاصله دهنده‌ها استفاده کنید. هرچقدر که کاشی‌ها بزرگ‌تر باشند، فاصله بین آن‌ها نیز باید بزرگ‌تر باشد. بسیاری از افراد این اشتباه را انجام می‌دهند و فاصله‌ کافی برای بندکشی بین کاشی‌ها قرار نمی‌دهند. این امر باعث می‌شود که کاشی‌ها بعد از مدتی از روی سطح جدا شوند و نفوذ آب باعث خراب شدن آن‌ها شود. برای کاشی‌کاری، از قسمت مرکزی به سمت اطراف شروع به کار کنید و هر یک چهارم را با دقت کاشی‌کاری کنید.

این مطلب را هم ببینید
چگونه کاشی‌کاری کنیم

قدم چهارم، برش دادن کاشی‌ها:

اولین قدم برای برش دادن کاشی، اندازه گیری دقیق است. بعد از علامت زدن قسمتی که باید برش داده شود، کاشی را در دستگاه کاشی‌بر قرار دهید. برای اینکه برش صاف دربیاید، بایستی کاشی کاملا تراز درون دستگاه قرار بگیرد. از تراز کمک بگیرید و کاشی را با دقت و به صافی برش دهید.

دستگاه‌های مختلف برش، روش‌های گوناگونی برای برش دارند.

قدم پنجم، چسباندن کاشی‌ها:

اگر در مکان‌هایی در حال کاشی‌کاری هستید که امکان نفوذ رطوبت در آن‌ها زیاد است، از چسب‌های ضدآب استفاده کنید. در این مرحله می‌توانید از چسب و یا ملات استفاده کنید. اگر انتخاب شما ملات است، از یک لایه‌ نازک ملات بر روی سطح استفاده نمایید. دستورالعمل چسب را با دقت بخوانید تا از میزان زمانی که چسب نیاز به خشک شدن دارد، مطلع شوید. چسب را با ماله روی سطح بمالید و آن را پخش کنید.

قدم ششم، بندکشی:

دوغاب معمولا به صورت پودر تهیه و سپس با آب مخلوط می‌شود تا به غلظت مورد نظر برسد. دوغاب را به کل درزها بمالید و دقت کنید که همه‌ی درزها از دوغاب پوشیده شده باشند. در این مرحله می‌توانید از ابزارهای مختلف استفاده کنید. اگر می‌خواهید که دوغاب شما رنگی شود، هنگام مخلوط کردن آن مقداری رنگ مخصوص اضافه کنید زیرا بعد از خشک شدن دوغاب و اتمام بندکشی، تمیز کردن دوغاب سفید دشوار است.

قدم هفتم، تمیز کردن و درزگیری:

قبل از خشک شدن کامل کاشی‌ها، با استفاده از یک اسفنج، اضافات دوغاب را از روی آن‌ها بزدایید. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بعد از خشک شدن دوغاب روی کاشی، نمی‌توان آن را تمیز کرد. در نهایت می‌توانید از یک ماده درزگیر استفاده کنید تا نتیجه نهایی در برابر آب مقاوم‌تر شود.

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست