همه چیز در خصوص پروفیل ساختمانی

پروفیل ها در انواع و اشکال مختلف تولید می شوند که هر یک از انواع پروفیل ها کاربرد خاص و متفاوتی دارند.

راهنمای خرید پروفیل ساختمانی

بسته به نوع و روش تولید، پروفیل ها برای کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف استفاده می شوند. در زیر شما را با راهنمای خرید انواع پروفیل از جمله خرید پروفیل صنعتی و کاربردهای هرکدام و عوامل موثر بر قیمت انواع پروفیل ساختمانی آشنا می کنیم.

پروفیل چیست؟

پروفیل های فولادی توخالی که در اشکال مختلف مربع، مستطیل، دایره ای و جعبه ای قابل تولید و تحویل می باشند را پروفیل می نامند که این پروفیل ها از ورق های فولادی مختلفی ساخته می شوند. به عنوان مثال یک دسته از پروفیل ها از ورق سیاه و دسته دیگر از ورق فلزی گالوانیزه ساخته می شوند که این پروفیل های فولادی به دو دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه راهنمای خرید پروفیل به معرفی آنها می پردازیم.

برای اطلاع از قیمت روز انواع پروفیل و خرید پروفیل های ساختمانی از جمله خرید پروفیل قوطی مبلی ، پروفیل سی … به وبسایت آهنات مراجعه فرمایید تا در جریان قیمت روز انواع محصولات فولادی قرار بگیرید.

پروفیل ساختمانی

پروفیل های ساختمانی همانطور که از نامشان پیداست در قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود. یک نوع از این پروفیل ها برای ساخت در یا پنجره و نوع دیگری از این پروفیل ها برای تقویت سازه ها استفاده می شود.برای ساخت هر کدام از این پروفیل ها از ورق های مختلفی استفاده می شود. ضمن اینکه قیمت پروفیل ساختمانی برای فعالان این حوزه از اهمیت ویژه ایی برخوردار است . پروفیل هایی که برای ساخت درب و پنجره استفاده می شوند، به دلیل اینکه در معرض رطوبت بیشتری هستند، باید از ورق فولادی گالوانیزه (روکش روی اندود) ساخته شوند.

انواع پروفیل ساختمانی

این نوع پروفیل ها به دسته ها و گروه های مختلفی تقسیم می شوند که در این راهنمای خرید پروفیل به طور کامل توضیح خواهیم داد.

پروفیل های باز:

دلیل نامگذاری این پروفیل ها ظاهر آنهاست. پروفیل های مختلفی مانند  تیرآهن، تسمه، میلگرد، چهارپهلو، هاش، ناودانی و نبشی در دسته پروفیل های باز قرار می گیرند.

پروفیل های بسته:

این نوع پروفیل ها به دلیل ظاهری که دارند بسته نامیده می شوند. از جمله این نوع پروفیل ها می توان به پروفیل UPVC، پروفیل کرکره برقی، پروفیل درب و پنجره و انواع پروفیل لوله و قوطی اشاره کرد که در زیر به بررسی انواع این پروفیل ها می پردازیم.

پروفیل L شکل:

در ادامه راهنمای خرید پروفیل، این نوع پروفیل ها به شکل حرف L انگلیسی طراحی می شوند و به همین دلیل به پروفیل l معروف هستند. این نوع پروفیل های فولادی به دلیل استحکام بسیار بالایی که دارد در قسمت های مختلف ساختمان قابل استفاده می باشد. این تیرآهن ها دارای سه نوع کلی هستند که هر کدام ویژگی منحصر به فرد و خاصی دارند.

انواع پروفیل ساختمانی

تیرآهن IPB:

این مواد در سه مدل سبک، متوسط و سنگین قابل تولید هستند. ویژگی منحصربفرد این تیرآهن ها این است که بال های پهن تری نسبت به تیرآهن های دیگر دارند. از این نوع مصالح برای مقاوم سازی ستون های سازه ها استفاده می شود.همانطور که می دانید تیرآهن ها یکی از مهمترین اجزای ساختمانی هستند که نقش بسیار مهمی در کیفیت سازه شما دارند. بنابراین قبل از هر چیز باید با راهنمای خرید پروفیل، انواع مختلف این محصول، کاربرد و ویژگی های آن و کارخانه های تولید کننده آن آشنا شوید زیرا بی توجهی به این مشکل می تواند منجر به شکست شما در پروژه شود.

تیرآهن INP:

این نوع تیرآهن ها یکی از پرکاربردترین تیرآهن های موجود در بازار است که می توان از آن برای افزایش مقاومت و تقویت ستون ها استفاده کرد.بال این نوع تیرآهن ها به صورت شیبدار طراحی شده است که با طراحی سایر تیرآهن ها تفاوت دارد و همچنین ماهیت کاربری آن را تغییر می دهد.آنچه در مورد این نوع از مقاومت های فولادی باید مورد توجه قرار گیرد این است که نمی توان آنها را به صورت جداگانه برای ستون ها استفاده نمود. همچنین از آنجایی که بال های این مواد با شیب طراحی شده اند، گزینه مناسبی برای اتصالات پیچ یا پرچ نیستند.

تیرآهن IPE:

این مواد را می توان برای پیچ یا پرچ استفاده کرد زیرا عرض بال آنها بیشتر است.

پروفیل سپریT:

از این نوع پروفیل ها در این راهنمای خرید پروفیل می توان در قسمت های مختلف سازه استفاده کرد.این نوع پروفیل برای سازه های فولادی، توری، سقف شیروانی و برای انواع درب و پنجره قابل استفاده است.از معایب این نوع پروفیل این است که استحکام بسیار کمی در خمش دارد، بنابراین افراد ترجیح می دهند از انواع دیگر پروفیل ها به جای سپری در سازه خود استفاده کنند.

پروفیل Z:

این نوع پروفیل ها در نقشه های ساختمانی با علامت Z مشخص شده اند. این پروفیل های فولادی به این نام شناخته می شوند زیرا در زبان انگلیسی Z شکل هستند. استفاده از این مصالح به ساختمان سازی محدود نمی شود بلکه در صنایع مختلف از جمله کشتی سازی کاربرد دارد همچنین از این مصالح می توان برای ساخت سقف شیروانی استفاده کرد. برای اطلاع از قیمت پروفیل زد به وبسایت آهنات مراجعه فرمایید .

پروفیل آبرو

همانطور که از نام آن پیداست، این مقاطع می توانند از نفوذ آب و رطوبت به سازه جلوگیری کنند. این مصالح عمدتاً در ساخت سازه هایی که در معرض برف، باران و رطوبت زیاد هستند استفاده می شود. برای ساخت این مواد اغلب از ورق های گالوانیزه استفاده می شود، بنابراین احتمال خوردگی و پوسیدگی در این نوع پروفیل ها بسیار کم شده و برای مدت طولانی تری میتوان آنها را مورد استفاده قرار داد.

پروفیل تسمه

عرض این نوع پروفیل های فولادی عموماً کمتر از ۱۶۰ میلی متر بوده که در راهنمای خرید پروفیل و در نقشه های ساختمانی با علامت اختصاری PL نشان داده شده است.

پروفیل نبشی L

نبشی عمدتاً در پروفیل های ساختمانی و صنعتی استفاده می شود. این نوع پروفیل یکی از انواع پروفیل های ساختمانی می باشد و ضخامت و اندازه بال های آنها متغیر است که مشتریان می توانند بنا به سلیقه و تمایل خود سایز مورد نظر را سفارش دهند.

این مطلب را هم ببینید
چگونه دیوارپوش آشپزخانه را کاشی‌کاری کنیم.

پروفیل های ناودانی

این نوع پروفیل ها در دو نوع ساده و مشبک قابل تولید می باشند. جنس این مواد بسته به هدف آنها متفاوت است و می تواند از آلومینیوم، استیل، فولاد یا ورق فلز گالوانیزه ساخته شود. یکی از مهمترین کاربردهای این نوع پروفیل که در این راهنمای خرید پروفیل به آن اشاره می کنیم تولید چارچوب درب و پنجره می باشد.

میلگرد

از این مصالح در انواع ساختمان ها استفاده می شود. در واقع بدون این قطعات نمی توان هیچ سازه ای ساخت. این مواد به دو صورت آجدار و بدون آج تولید می شوند. برای ساخت این پروفیل های فولادی از موادی مانند خاموت، سنجاقک و رکابی استفاده می شود که این مواد را می توان در ضخامت های مختلفی تولید کرد که البته بسته به جایی که می خواهید از آنها استفاده کنید ضخامت آنها نیز متفاوت خواهد بود. این مصالح با بتن برای افزایش مقاومت سازه استفاده می شود.

قوطی پروفیل

به موادی که به شکل مربع یا مستطیل طراحی می شوند قوطی های پروفیلی می گویند که انواع مختلفی دارند. قوطی مبلی، قوطی های گالوانیزه و قوطی های ستونی از انواع این پروفیل استیل هستند. البته یکی از کاربردهای مهم این پروفیل فولادی مه در این راهنمای خرید پروفیل به آن اشاره می کنیم، مقاوم سازی ستون ها می باشد که می تواند در افزایش مقاومت این سازه ها نقش بسزایی داشته باشد.

ویژگی های پروفیل صنعتی و ساختمانی

ویژگی های پروفیل ساختمانی

یکی از مهمترین مسائل در صنعت ساختمان، انعطاف پذیری و شکل پذیری ملات ساختمانی است.پروفیل های مورد استفاده در ساخت و ساز دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی هستند که استفاده از آنها را در ساخت و ساز آسان می کند البته علاوه بر این ویژگی، ویژگی های دیگر پروفیل نیز حائز اهمیت است که باید به آن ها توجه کافی شود. در قسمت بعدی راهنمای خرید پروفیل به بررسی ویژگی های این پروفیل می پردازیم.

جوش پذیری بسیار بالا

دقت ابعادی فوق العاده

مقاوم در برابر تمام فشارهای ممکن

ضخامت زیادی دارد که باعث افزایش مقاومت پروفیل در برابر ضربه و خوردگی می شود.

کاربرد پروفیل چیست؟

پروفیل ها عموما در انواع صنعتی و ساختمانی استفاده می شوند. از جمله کاربردهای اصلی پروفیل های صنعتی در این راهنمای خرید پروفیل می توان به کاربرد آن در صنایع خودروسازی، نظامی و غیره اشاره کرد. کاربرد پروفیل در ساخت و ساز نیز شامل مواردی مانند ساخت در و پنجره، نرده پله، حفاظ تراس، نمای ساختمان، پوشش سقف، کرکره مغازه، تجهیزات ورزشی، پل سازی و زیباسازی شهری می باشد. پروفیل های ساختمان کاربردهای زیادی دارند و هر کدام بسته به جنس آنها در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه راهنمای خرید پروفیل می خواهیم به مهمترین کاربردهای پروفیل ساختمانی اشاره کنیم.

بیشتر پروفیل ها در ساخت درب و پنجره آهنی استفاده می شوند.

از نمونه پروفیل های کوچک مربعی و مستطیلی برای نرده های فلزی در و پنجره منازل، حفاظ پله ها، نرده دیوار کارخانه ها و زمین های شخصی، پیاده روها و نرده های خیابان استفاده می شود.مدل های قوطی با ستون های مربع و مستطیل که ابعاد بزرگ تری دارند نیز در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

در ساخت سقف سوله از پروفیل های Z شکل استفاده می شود.

از پروفیل ها برای ساخت لوازم پزشکی مانند تخت های بیمارستانی، حمل و نقل بیمار و تجهیزات آزمایشگاهی نیز استفاده می شود.

کاربرد پروفیل در ساخت و ساز

همانطور که در ابتدای راهنمای خرید پروفیل اشاره شد یکی از مهمترین و شناخته شده ترین کاربردهای پروفیل در ساخت و ساز می باشد. مصالح زیادی در ساخت و ساز استفاده می شود که هر کدام نقش خاص خود را در تکمیل ساختمان دارند. یکی از این مصالح که در ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد پروفیل ها هستند. نوع ساختمانی این محصول پروفیل ۵۰۸ نام دارد یا از پروفیل لنگه دری برای ساخت درب و پنجره استفاده می شود. پروفیل ها به دلیل استحکام و خواص عالی از دیرباز برای ساخت و ساز استفاده می شده است. در واقع برای اجرای هر نوع پروژه ساختمانی دست کم از یک نوع پروفیل استفاده می شود. پروفیل هایی که برای ساخت درب و پنجره ها استفاده می شود به صورت باز و بسته با دو مقطع می باشد. از دیگر کاربردهای پروفیل های ساختمانی می توان به ساخت نرده راه پله، حفاظ تراس و نمای ساختمان اشاره کرد.

قیمت پروفیل ساختمانی

در مورد پروفیل ها نمی توان قیمت ثابتی را منتشر کرد و قیمت این مصالح به عوامل مختلفی از جمله ورق فلزی که در ساخت این نوع پروفیل ها استفاده می شود، نرخ فعلی ارز و نحوه ساخت پروفیل های ساختمانی بستگی دارد. به عنوان مثال در ایران پروفیل های ساختمانی عمدتا بر اساس استاندارد DIN اروپا تولید می شوند در حالی که در آمریکا این نوع پروفیل ها بر اساس استانداردهای ASTM و AISC ساخته می شوند.قطعا قیمت این مواد بسته به نحوه تولید آنها متفاوت است.

خرید پروفیل ساختمانی

خرید پروفیل ساختمانی

هنگام خرید پروفیل ساختمانی باید باتوجه به توضیحات این راهنمای خرید پروفیل به ضخامت، اندازه، وزن و کیفیت را در نظر گرفت. زیرا هر یک از این عوامل در تعیین قیمت پروفیل و قوطی نقش مستقیم دارند. ضخامت پروفیل در واقع همان ضخامت ورقی است که برای تولید آن استفاده شده است و میزان استفاده و قیمت آن قطعا تعیین کننده مقدار آن خواهد بود. هرچه وزن نهایی قوطی و پروفیل ضخیم تر باشد، قیمت قوطی یا پروفیل بالاتر است. زیرا در بازار قیمت تمام مقاطع فولاد به کیلوگرم اعلام می شود.

برای سنجش کیفیت و خرید پروفیل ساختمانی باید به سازنده نیز توجه کنید. تعداد کمی از تولیدکنندگان در ایران پروفیل و قوطی با کیفیت تولید می کنند و به بازار می آورند. مثلاً کارخانه اصفهان معمولاً از ورق سیاه فولاد مبارکه برای ساخت قوطی و پروفیل استفاده می کند که کیفیت بسیار بالایی دارد که منجر به تولید محصولات بسیار باکیفیت خواهد شد. برای بررسی قیمت پروفیل ساختمانی می توانید با سایت آهنات تماس بگیرید.

روش های تولید پروفیل های فولادی

در ادامه راهنمای خرید پروفیل، پروفیل ها در دو نوع نورد سرد و گرم ساخته می شوند. با هر یک از این نوع نورد ها پروفیل های مختلفی تولید می شود.

این مطلب را هم ببینید
رزین سنگ مصنوعی چیست و چه کاربردی در تولید موزاییک پلیمری دارد؟

پروفیل های نورد گرم:

نورد گرم از شمش‌های فولادی تولید می‌شود و انواع آن شامل پروفیل‌ های لوله ‌ای، قوطی شکل معمولی، قوطی شکل بال‌ پهن، تسمه ورق، سپری، ناودانی و میلگرد می‌باشد.

پروفیل های نورد سرد:

این پروفیل ها از طریق خمش یا فشار دادن ورق های فولادی تولید می شوند و عمدتاً برای سازه های سبک مانند لابه ‌ها و ناودانی ‌ها استفاده می شوند. پروفیل های مختلف را می توان بدون درز جوش و یا با جوش بر اساس شکل مقطع ساخت.

ساخت مقاطع بدون درز جوش:

این پروفیل ها در دو فاز تولید می شوند. در مرحله اول باید رول های ورق ها برای ساخت باز شوند. سپس در مرحله دوم ضخامت و بسته شدن در قطرهای مورد نیاز انجام می شود. امروزه این نوع پروفیل ها به طور گسترده با استفاده از دستگاه های ERW بدون نیاز به جوش تولید می شوند.

تولید مقطع با جوشکاری:

در این راهنمای خرید پروفیل ابتدا ورق‌ها و نوارها توسط غلتک‌های استوانه‌ای سنگین تشکیل شده و در نهایت با گرمای ایجاد شده توسط الکتریسیته فشرده می‌شوند و برآمدگی ایجاد شده در اثر این پرس به سرعت صاف می‌شود، به طوری که اثری از آن باقی نمی‌ماند.

مزایا و معایب انواع پروفیل

تا اینجای راهنمای خرید پروفیل با کاربرد انواع پروفیل آشنا شدید. علاوه بر کاربردهای مختلف، مزایا و فواید هر پروفیل را برای شما شرح داده ایم. به طور کلی می توان از مزایای پروفیل تمامی کاربردهای مفید آن در صنایع مختلف نام برد.اما پروفیل ها معایبی نیز دارند که استفاده از آنها را محدود می کند. برخی از این معایب عبارتند از:

عدم امکان تولید انبوه پروفیل های مختلف در کشور: به دلیل نیاز به دستگاه های بسیار گران قیمت و فناوری های خاص برای تولید انبوه پروفیل های مختلف، شرکت های کمی در ایران به تولید آن در ایران پرداخته ‌اند و از نظر فراوانی نسبت به سایر آهن‌ آلات محدودتر هستند.

مشکلات اتصال صلب انواع پروفیل ها و افزایش هزینه: یکی از مهمترین معایب انواع پروفیل که در این راهنمای خرید پروفیل به آن اشاره می کنیم، سختی اتصال آنها در محل می باشد که به همین دلیل هزینه نصب آنها بالاست. فقط شرکت هایی که دارای تجهیزات ارتباطی ConXL هستند می توانند این کار را با هزینه کمتر و دقت بیشتر انجام دهند.

روش تولید مستقیم

در روش مستقیم صفحات مورد نظر از گیوتین به اندازه های معین عبور داده می شود. و پس از جوشکاری، دو لبه ورق به طور کامل توسط اتصالات جوش های فرکانسی در قسمت سایزینگ تشکیل می شود.

پروفیل تولید شده در این روش به دلیل اعمال نیروی قالب و حرارت جوش کاملاً مسطح نبوده و با اعمال مجدد نیرو با پیچ و تاب و چرخش اصلاح می شود. پروفیل در تولید با اره اتوماتیک در فواصل ۶۶ متری برش خورده و به انبار محصول منتقل می شود.

ویژگی های مثبت و منفی روش مستقیم

در ادامه راهنمای خرید پروفیل، پروفیل تولید شده به این روش از کیفیت خوبی برخوردار است. به علاوه دارای زوایای تیز، ابعاد دقیق و خط جوش ثابت در دیواره بالایی بوده و دارای انحنای سطحی کمی است.پروفیل تولید شده به این روش نیاز به دقت بیشتری از نظر ماشینکاری و عملیات حرارتی دارد. علاوه بر این، فضای بیشتر هوا بین ایندکتور و پروفیل و فریت باعث کاهش سرعت تولید می شود. در نهایت می توان گفت که این روش نسبت به روش غیرمستقیم سرعت کمتر و بازده کمتری خواهد داشت.

روش تولید غیر مستقیم

در این روش تولید پروفیل ابتدا در دستگاه نورد اصلی طبق مراحل فوق راهنمای خرید پروفیل و یکی از سه روش خمشی به لوله تبدیل می شود. این لوله پس از جوشکاری دو لبه، در قسمت سایزینگ و پیچش گیر به دلیل فشار زیاد، کم و جانبی، شکل های متفاوتی به خود می گیرد و در قسمت سایزینگ و پیچش گیر لوله کاملتر می شود. در نهایت محصول نهایی پس از برش تولید و بسته بندی می شود.

ویژگی های مثبت و منفی روش غیر مستقیم

با این روش می توان با ساخت لوله در قسمت شکل دهی و جایگزینی حداقل چند قالب در قسمت سایزینگ یا بردن آنها به دستگاه های بدون جوش دیگر، چندین نوع پروفیل تهیه کرد. علاوه بر این می توان با یک دستگاه لوله سازی حداقلی تنوع داشت. علاوه بر این، می توان فاصله هوایی بین ایندکتور و لوله را به حداقل رساند و قطر انتخاب شده را افزایش داد. در این روش می توان از حداکثر توان دستگاه جوش استفاده کرد و سرعت تولید بالاتر از روش مستقیم خواهد بود.

در عملیات حرارتی احتمال شکستگی به دلیل نداشتن زوایای تیز بسیار کمتر است، اما از نظر کیفیت، گوشه های گرد، اندازه جانبی، خط جوش و انحنای سطح دقت کمتری نسبت به روش مستقیم که در راهنمای خرید پروفیل گفته شد، خواهد داشت.

اگر تولید لوله فقط برای تامین لوله های گاز یا آب باشد، قطر لوله در قسمت جوش حدود نیم میلی متر از قطر نهایی بزرگتر است و این مقدار قطر اضافی با افزایش سرعت خطی باعث افزایش لوله می شود. با افزایش قطر قالب در هر کدام ایجاد می شود.

از انواع پروفیل در این راهنمای خرید پروفیل می توان به قوطی پروفیل اشاره کرد که در دسته پروفیل های بسته قرار می گیرد. قوطی های پروفیلی اغلب به دو شکل مربع و مستطیل تولید می شوند و این نوع قوطی ها کاربرد زیادی دارند. این محصول فولادی در صنعت ساختمان سازی در تولید درب و پنجره، ستون و ..و همچنین در ساخت خودرو، لوازم خانگی و … نیز استفاده می شود.

برای خرید پروفیل ساختمانی مناسب به شرکت سازنده، نوع قوطی، قیمت روز قوطی پروفیل و .. توجه داشته باشید انتخاب مرجع فروش مناسب می تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای اطلاع از قیمت انواع قوطی پروفیل و سایر پروفیل های فولادی می توانید به سایت آهنات به عنوان سایت فروش پروفیل ساختمانی مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست