بهترین جنس برای درب اتاقی کدام است؟

اخبار

اگر می‌خواهید بهترین درب اتاقی را خریداری کنید؛ ابتدا باید با انواع درب‌های موجود در بازار آشنا شوید. این مقاله به بررسی این موضوع اختصاص دارد.

درب اتاقی یا همان درب داخلی، بخشی از ساختمان محسوب می‌شود که به کمک آن می‌توانید فضای داخلی را دکوراسیون کرده و به سبک چیدمان آن جهت بدهید. با ما در این مقاله همراه باشید تا ضمن آشنایی با انواع درب داخلی موجود در بازار، بهترین درب اتاقی را نیز بشناسید.

انواع درب اتاقی براساس روش تولید

درب‌های داخلی بر اساس روش تولید، به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

·        درب‌ داخلی تمام چوب

بدنه این درب‌ها تماما از چوب‌هایی مانند چوب روس و راش ساخته می‌شود و به دلیل ساختار مستحکم، مقاومت بیشتری نسبت به

درب‌های روکشی دارند. اما در برابر این مزایا، قیمت بالا و حساسیت زیاد بدنه نسبت به شرایط جوی مختلف، از معایب درب‌های تمام چوب هستند. نگهداری اصولی، بیشترین تاثیر را روی طول عمر این مدل از درب‌ها دارد.

·         درب‌ اتاقی پانلی

این محصولات از کلاف و پانل تشکیل شده‌اند. کلاف در این محصولات، همان تخته‌های چوبی عمودی دو طرف درب و تخته‌های چوبی افقی در بالا و پایین درب هستند. پانل‌های این مدل از درب‌ها داخل شیارهای ایجاد شده توسط این کلاف‌ها قرار می‌گیرند و به درب استحکام می‌بخشند. قسمت پانل در این مدل از درب‌ها را می‌توان هم با استفاده از چوب طبیعی و هم با استفاده از محصولات فرآوری شده مانند MDF، HDF و… ساخت. این پانل‌ها قابلیت اجرای طرح‌های مختلف را دارند و معمولا به کمک چسب سر جای خود ثابت می‌شوند. یکی از نقاط متمایز این درب‌ها این است که در بخش‌هایی از بدنه، به جای پانل می‌توان از شیشه نیز استفاده کرد.

·         درب‌های روکشی

بخش اعظمی از حجم فروش درب اتاق خواب در بازار، به درب‌های روکشی اختصاص دارد. این درب‌ها از نظر ساختاری شبیه به درب‌های پانلی هستند و از یک کلاف با چوب‌های عمودی و افقی تشکیل شده‌اند که از نظر ابعادی معمولا کمی نسبت به کلاف مورد استفاده در تولید درب‌های پانلی کوچک‌تر هستند. بخش داخلی این درب‌ها را با هدف بالا بردن استحکام محصول در برابر ضربه، با مصالح خاصی پر می‌کنند. به همین خاطر درب‌های روکشی را می‌توان بر اساس مواد به کار رفته در داخل‌شان، به دو دسته زیر تقسیم کرد:

درب‌های میان تهی: بخش مرکزی این درب‌ها از یک شبکه یا هانی کام تشکیل می‌شود. برای نصب بهتر یراق آلات، در بخش‌هایی از هسته مرکزی درب‌های میان تهی، از یک قطعه سخت چوبی استفاده می‌شود. برای عایق‌کاری درب در برابر صدا و حرارت و همچنین جلوگیری از اتلاف انرژی، می‌توان در هسته مرکزی آنها از موادی مانند پشم سنگ یا یونولیت به عنوان پرکننده استفاده کرد.

درب‌های هسته صلب: برای ساخت بخش داخلی این درب‌ها از فوم یا تخته‌هایی که دانسیته کمی دارند استفاده می‌شود. این درب‌ها در مقایسه با درب‌های میان تهی، عملکرد بهتری در برابر عبور صدا، برودت و حرارت داشته و از مقاومت بیشتری نیز برخوردارند.

انواع درب اتاقی بر اساس روکش

علاوه بر روش تولید، درب اتاقی ایرانی را می‌توان بر اساس نوع روکش نیز طبقه‌بندی کرد. به طور کلی دو نوع روکش در بازار وجود دارد که برای تولید درب داخلی از آنها استفاده می‌شود.

·         روکش چوب طبیعی

روکش طبیعی، به روکشی گفته می‌شود که از ورق‌های نازک چوبی تهیه شده که برای صرفه‌جویی در هزینه تولید، روی یک لایه از ورق‌های فرآوری شده مانند MDF، HDF و نئوپان چسبانده شده است. به این ترتیب مشتری می‌تواند با سفارش درب اتاقی روکش چوب طبیعی، یک محصول زیبا و ارزان تهیه کند.

·         روکش مصنوعی

زیرساز این نوع از روکش‌ها، ورق‌های فشرده شده‌ای نظیر MDF، HDF و نئوپان هستند که با رزین‌های مختلفی مانند ملامین فرمالدئید، فنیل فرمالدئید و… آغشته شده‌اند. اگر قصد خرید درب اتاقی با روکش مصنوعی را دارید؛ برای آشنایی با انواع روکش مصنوعی با ما همراه شوید.

این مطلب را هم ببینید
آشنایی با کارخانه صبا زاگرس؛ تولیدکننده انواع میلگرد آلیاژی و غیر آلیاژی

·         درب داخلی MDF

بدنه اصلی این درب‌ها معمولا از چوب روسی ساخته می‌شود که به دلیل خشک بودن، از ایجاد موج روی درب جلوگیری می‌کند. در قسمت داخلی این درب‌ها می‌توان از هانی کام و لایه ۳ میلی‌متری ضربدری استفاده کرد. استفاده از هانی کام معمولا منجر به کاهش وزن درب می‌شود.

·         درب داخلی ABS

این درب به محصولی گفته می‌شود که بدنه آن از جنس MDF یا نئوپان بوده و روکشی به نام ABS روی آن را پوشانده است. بنابراین برای تولید این درب‌ها ابتدا باید دربی از ورق‌های ۵ میلی‌متری MDF یا نئوپان ساخت و بعد از آغشته کردن آن به رزین، روکش ۱.۲ میلی‌متری ABS را روی آن پرس کرد. این روکش، به دلیل استفاده از روشی که در پرس کردنش روی بدنه استفاده می‌شود؛ به هیچ عنوان از درب جدا نشده و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. به همین خاطر معمولا از آنها برای درب سرویس بهداشتی و حمام استفاده می‌شود.

·         درب داخلی HDF

HDF نوعی تخته فیبری مقاوم است که برای ساخت درب اتاقی بسیار مناسب می‌باشد. برای تولید این محصولات، ابتدا دربی با یک کلاف چوبی مستطیل شکل ساخته شده و سپس روکش HDF روی آن پرس می‌شود. پر کردن فضای خالی موجود در بدنه این درب‌ها با استفاده از یک نوع سیستم شبکه‌بندی خاص، آنها را در برابر ضربه بسیار مقاوم می‌کند. همانطور که می‌دانید؛ تخته‌های HDF از فشردگی بالایی برخوردارند و به همین خاطر درب‌هایی که با این ماده روکش می‌شوند رنگ‌پذیری کمتری دارند. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های درب‌های HDF با درب‌های MDF، مقاومت بالاتر آنها در برابر رطوبت است.

·         درب داخلی HPL

HPL نوعی روکش ملامینه است. درب‌هایی که با این ماده تولید می‌شوند؛ یک ورق نازک از کاغذ کرافت روی آنها پرس می‌شود. روکش HPL از مقاومت بالایی در برابر رطوبت و حرارت برخوردار است و اگر از نوع باکیفیت آن در تولید درب استفاده شود؛ محصول در برابر ضربه نیز مقاوم می‌شود. منظور از HPL مقاوم، ورق‌هایی با ضخامت ۵ میلی‌متر و فشردگی ۹۲۰ می‌باشد. اگر قصد دارید از این درب‌ها در مکان‌های مرطوب استفاده کنید؛ بهتر است دور تا دور آن را با رنگ یا نوار ABS بپوشانید تا آب به راحتی به داخل بدنه درب نفوذ نکند.

·         درب داخلی PVC

این درب‌ها در واقع همان درب‌هایی هستند که با ورق‌های HDF و یا MDF ساخته شده و توسط دستگاهی به نام ممبران، با PVC روکش می‌شوند. به همین خاطر در بازار به این محصولات درب PVC و یا درب HDF و یا MDF با روکش PVC نیز گفته می‌شود. اگر در فرآیند ساخت این درب‌ها، درزها به درستی پوشیده نشده باشند؛ رطوبت و سایر عوامل مخرب می‌توانند به ساختار داخلی آن آسیب برسانند.

·         درب داخلی ملچ

این روکش بافتی بسیار شبیه به چوب دارد و از قدرت رنگ‌پذیری بالایی برخوردار است. دستگاهی که برای اجرای طرح روی این درب‌ها استفاده می‌شود CNC است. به همین خاطر تنوع طرح در درب‌های داخلی ملچ به شدت بالاست.

حال که با انواع درب داخلی آشنا شدید؛ قطعا می‌توانید دربی مناسب برای ساختمان خود تهیه کنید. فقط فراموش نکنید که قیمت درب اتاقی ، قیمت درب ضد سرقت و سایر درب ها بسته به جنس بدنه و روکش ممکن است متفاوت باشد.

منبع : https://www.sahanddarb.com/

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست