بهترین روش جوشکاری پروفیل سبک چیست؟

جوشکاری پروفیل سبک برای ساخت این نوع پروفیل‌ها و همچنین برقراری اتصال بین مقاطع فولادی انجام می‌شود. روش‌های مختلفی برای نحوه جوشکاری پروفیل سبک وجود دارد که هر کدام با توجه به نوع پروفیل، جنس آن و ضخامت باید انتخاب شود.

در این مقاله، به بررسی رایج‌ترین انواع روش جوشکاری پروفیل سبک می‌پردازیم و بهترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم. امید است پس از مطالعه این مقاله بتوانید بهترین روش جوشکاری پروفیل سبک را انتخاب کنید. گفتنیست، با توجه به قیمت روز پروفیل مبلی انتخاب روشی درست و جلوگیری از ایجاد خرابی در آن، الزامی است.

جوشکاری به روش MIG یا CO2

این نوع جوشکاری پروفیل سبک، نوعی جوشکاری قوسی است که از الکترود مصرفی بدون پوشش استفاده می‌شود. در این روش یک گاز محافظ (کم اثر یا بی‌اثر) در فضای قوس و اطراف حوضچه مذاب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاز محافظ از اکسایش فولاد جلوگیری می‌کند.

در صورتی که گاز محافظ مورد استفاده گازی بی‌اثر چون آرگون یا هلیوم باشد، به آن جوشکاری MIG گفته می‌شود و اگر از گاز Co2 استفاده شود، روش جوشکاری پروفیل سبک، جوشکاری MAG نامیده می‌گردد.

این روش، مناسب برای جوشکاری پروفیل سبک در هر ضخامتی است و به دلیل سرعت، کیفیت و مقاومت بالای جوش، کاربرد بسیاری دارد. ضمن اینکه امکان جوشکاری دقیق و کنترل‌شده را نیز فراهم می‌آورد. البته یکی از عیب‌های آن، ایجاد جوش برجسته است که موجب می‌شود پروفیل ظاهر زیبایی نداشته باشد.

نحوه جوشکاری پروفیل سبک به روش Tig

در روش TIG برای جوشکاری پروفیل سبک، از الکترودهای تنگستنی در کنار گاز محافظ آرگون استفاده می‌شود. در این روش، الکترود ذوب نشده و تنها جریان را به فلز منتقل می‌کند.

جوش ایجاد شده در جوشکاری TIG بسیار دقیق و تمیز است و برای انواع مقاطع فلزی از جمله پروفیل‌های سبک قابل استفاده است. جوشکاری تیگ برای اتصال پروفیل‌هایی با ضخامت بالا و جوشکاری کنترل‌شده و دقیق مناسب است.

هزینه بالای جوشکاری TIG ممکن است استفاده از آن را برای کاربران با مشکل روبه‌رو کند. البته شایان ذکر است که مهارت اپراتور تاثیر زیادی بر کیفیت و مقاومت جوش دارد. با توجه به قیمت روز پروفیل ساختمانی، انجام این جوشکاری با استفاده از اپراتور ماهر الزامی است.

جوشکاری پروفیل سبک به روش جوش الکترود دستی یا جوش برق

یکی از متداول‌ترین‌ روش‌ها برای جوشکاری انواع مقاطع فولادی، جوشکاری به روش الکترود دستی یا جوش برق است که برای ساخت پروفیل‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکته مهم در استفاده از این روش، این است که ضخامت پروفیل نباید کمتر از ۰.۹ میلی‌متر باشد که بتوان این فرایند را به کار برد. چراکه در این روش، حرارت زیادی تولید می‌شود و در ضخامت‌های پایین‌تر، منجر به ذوب شدن پروفیل می‌شود.

در این نوع جوشکاری، مقاومت جوش بالا است که در صنعت جوشکاری مورد توجه قرار می‌گیرد و عوامل طبیعی نمی‌تواند به آن آسیبی برساند.

در این روش جوشکاری پروفیل سبک، از الکترود فلزی پوشش‌دار برای انتقال جریان استفاده می‌شود. این جریان با ایجاد قوس بین نوک الکترود و قطعه کار باعث ذوب فلز پایه و الکترود و ایجاد اتصال بین آن‌ها می‌شود.

گفتنیست که روش جوش برق، کار دشواری بوده و نیازمند جوشکاری ماهر است.

جوش برنج

جوش برنج که درزجوشی بسیار تمیز ایجاد می‌کند، برای جوشکاری‌هایی که در دکوراسیون مورد استفاده قرار می‌گیرند مناسب است. در جوشکاری پروفیل سبک به این روش، با استفاده از حرارت گاز اکسیژن الکترود برنجی ذوب شده و دو قطعه را به هم متصل می‌کند.

از این روش برای جوشکاری فلزات رنگینی چون مس، برنز، برنج و آلومینیوم نیز استفاده می‌شود. البته هزینه این نوع جوشکاری بالا است و از روش‌های گران‌قیمت به شمار می‌رود.

کدام روش جوشکاری پروفیل سبک را انتخاب کنیم؟

همانطور که عنوان شد، در سایزهای مختلف پروفیل‌ها، توجه به ضخامت برای تعیین روش جوشکاری آن اهمیت دارد. قیمت قوطی ۱۰ در ۱۰ و هر یک از سایزها و بالا رفتن هر روزه آن، موجب می‌شود که دقت بالایی در انتخاب روش به کار بگیریم.

این مطلب را هم ببینید
نرم افزار کتیا چیست؟

هر یک از روش‌های جوشکاری، مزایا و معایب خود را داشته و مناسب ضخامت‌های مختلفی است. باتوجه به این نکته، ابتدا باید جنس پروفیل سبک را مشخص کرده و با توجه به جنس و ضخامتی که دارد یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید.

بودجه‌ای که برای جوشکاری دارید نیز بسیار مهم است چراکه برخی از این روش‌ها گران‌قیمت بوده و استفاده از آن‌ها وابسته به بودجه پروژه است.

جوش برق، روشی ارزان و در دسترس است، به همین دلیل اگر پروفیل شما ضخامتی بالاتر از ۰.۹ میلی‌متر دارد می‌توان این روش مقرون‌به‌صرفه را انتخاب کنید. مشابه با این روش، جوشکاری TIG نیز برای ضخامت‌های بالا مناسب است.

در مقابل، جوشکاری برنج، نوعی جوشکاری گران‌قیمت مناسب برای کاربردهای تزئینی و مواد ظریف است. در نهایت نیز جوشکاری MIG، روشی کاربردی مناسب با جوشکاری انواع پروفیل سبک است که از روش‌های پیشنهادی به شمار می‌رود.

نکات مهم حین جوشکاری پروفیل سبک

جوشکاری پروفیل سبک، نیازمند توجه و دقت بالایی است تا در نهایت جوشی باکیفیت ایجاد شود. بنابراین، باید نکاتی را مد نظر قرار داد:

 

  1. ناحیه جوش باید توسط اسپری‌های چربی‌گیر، مواد شوینده و انواع روش‌های پاک‌سازی، از هرگونه آلودگی پاک شود. تمیز بودن ناحیه جوش از روغن، رنگ و سایر ذرات ناخالصی برای رسیدن به جوشی تمیز و باکیفیت الزامی است.
  2. دو سر قطعه هنگام جوشکاری باید دقیقا همتراز شوند چراکه اختلاص سطح حتی در حد چند میلی‌متر نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود.
  3. الکترود و سیم جوش مناسب باید با توجه به جنس پروفیل و شرایط جوشکاری انتخاب شود. انتخاب آن‌ها باید براساس استاندارد مربوطه انجام شده و تنظیمات مناسب نیز برای جریان الکتریکی باید اعمال گردد.
  4. سرعت جوشکاری، میزان گاز گرفتگی، جریان مناسب جوش نیز باید با توجه به نوع پروفیل سبک تنظیم شوند.
  5. فراموش نکنید که باتوجه به نکاتی که درباره انواع روش جوشکاری پروفیل سبک گفته شد، روشی مناسب باید انجام شود تا از خرابی پروفیل جلوگیری گردد. دستگاه‌های جوش هر کدام دستورالعمل‌ها و ویژگی‌های خاص خود را دارند. با دقت باید از آن‌ها استفاده کنید.
  6. در نهایت برای داشتن قطعه‌ای بدون زنگ‌زدگی، تورفتگی و اعوجاج، باید ناحیه جوش و جوشکاری به دقت بررسی شوند. بنابراین بازرسی پس از جوشکاری باید انجام گردد.

جوشکاری پروفیل

خرید انواع پروفیل سبک از آیرومارت

مجموعه آیرومارت، انواع پروفیل سبک با بهترین خطوط جوش را به مشتریان عرضه می‌کند. این مجموعه، پروفیل‌هایی با بالاترین کیفیت ساخت و مناسب‌ترین قیمت به فروش می‌رساند.

شما می‌توانید برای خرید پروفیل سبک قیمت مناسب در سایزهای مختلف، به وبسایت این مجموعه به نشانی iromart.com مراجعه کرده و یا از طریق شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ با کارشناسان آیرومارت تماس بگیرید.

برشکاری، جوشکاری، خمکاری و گالوانیزه کردن، از جمله خدماتی است که آیرومارت ارائه می‌دهد. ضمنا، خرید با استفاده از ضمانتنامه‌های بانکی نیز خیال مشتریان را از داشتن خریدی آسان و مطمئن آسوده می‌کند.

 

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست