جوشکاری لوله گالوانیزه با رزوه و بدون رزوه

 جوشکاری لوله گالوانیزه

 

 

لوله‌های گالوانیزه کاربرد‌های مهم و حساسی دارند و در مصارف خانگی و صنعتی و همچنین در تاسیسات سنگین نیز به کار گرفته می‌شوند. از این رو، هر گونه فرآیند و عملیات در خصوص این لوله‌ها، خصوصا ایجاد اتصال، باید با دقت بالایی صورت گیرد. اتصال دادن لوله‌های گالوانیزه می‌بایست بر اساس یک‌سری اصول مشخص صورت بگیرد که البته در این بین روش‌های مختلفی نیز وجود دارد.

در صورتی‌که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این باره هستید، تا انتهای نوشته همراه ما باشید تا به بررسی جوشکاری لوله گالوانیزه با رزوه و بدون رزوه بپردازیم و بررسی کنیم که بهترین روش ایجاد اتصال برای لوله گالوانیزه چیست.

چرا در ایجاد اتصال لوله‌های گالوانیزه باید دقت زیادی به خرج داد؟

در ابتدا گفتیم که کاربرد لوله‌های گالوانیزه بسیار گسترده بوده و به واسطه حساسیت در برخی موارد، باید در اتصال آن‌ها نیز دقت بالایی داشت. اما جدا از این موضوع، بحث پوشش لوله‌ها نیز مطرح است. دلیل اصلی استفاده از لوله‌های گالوانیزه، پوشش مناسب این لوله‌ها است که در برابر انواع عوامل مخرب شیمیایی و محیطی مقاومند. از این رو باید در هنگام برشکاری و اتصال‌دهی مراقب پوشش سطح لوله‌ها هم بود.
گرچه که پوشش گالوانیزه، حال چه نوع سرد و چه نوع گرم، بسیار مقاوم است، اما در صورتی‌که آسیب کوچکی هم ببیند، می‌تواند بستری برای اکسیداسیون گسترده‌تر باشد.

روش‌های اتصال لوله‌های گالوانیزه

برای ایجاد اتصال مستحکم بین لوله‌های گالوانیزه به شکل کلی سه روش وجود دارد. شیوه‌های مذکور ضمن اینکه با ضوابط و اصول این کار تطابق دارند، هم از نظر فنی و هم از نظر قانونی از محبوبیت بالایی برخوردارند؛ در ادامه به بررسی این روش‌ها پرداخته‌ایم.

اتصال لوله گالوانیزه با رزوه

در این روش، پایه‌ای که لوله بر روی آن قرار می‌گیرد (مثلاً تیغه یا پایه) باز شده و یک نوار فلزی گالوانیزه به قطر مناسب بر روی آن مستقر می‌شود. سپس لوله درون نوار فلزی قرار می‌گیرد و با کمک ابزاری مانند پرس یا مهره‌گوشتی، نوار فلزی به اندازه کافی فشرده می‌شود تا اتصالی محکم و بدون درز به دست آید. این روش برای لوله‌هایی با قطر بزرگ و فشار بالا مناسب است، چرا که مقاومت بالایی را ایجاد می‌کند. البته که مانعی برای استفاده از این روش در ایجاد اتصال بین سایر سایز‌های لوله گالوانیزه وجود ندارد.
در شیوه مذکور نیازمند میزان مشخصی از فشار وجود دارد و از این رو احتمال آسیب دیدن پوشش لوله‌های گالوانیزه بالاتر بوده و باید بیشتر مراقبت کرد.

روش‌های اتصال لوله‌های گالوانیزه

اتصال لوله گالوانیزه بدون رزوه

در این روش، لوله‌های گالوانیزه با استفاده از اتصالاتی مانند فلنج، کوپلینگ و البو به هم متصل می‌شوند و نیازی به باز کردن پایه و قرار دادن نوار فلزی نیست. به علاوه، اتصالات با استفاده از پیچ و مهره یا سایر اتصالات مکانیکی بدون درز ایجاد می‌شوند. این روش برای لوله‌هایی با قطر کوچک و فشار پایین مناسب است.

از آنجا که تمام مقاومت اتصال در شیوه مورد اشاره مربوط به بست‌ها و اتصالات است، باید توجه داشته باشید که حتما از تجهیزات مناسب و با کیفیت استفاده کنید تا در طول زمان فرسایش کم‍‌تری برای اتصالات به وجود بیاید. همچنین عمر مفید این اتصالات روزی تمام می‌شود و باید در زمان مناسب برای تعویض آن‌ها اقدام کنید.

جوشکاری لوله گالوانیزه

روش دیگر جهت ایجاد اتصال بین لوله‌های گالوانیزه، جوشکاری است. این روش برای لوله‌های گالوانیزه که در محیط‌های خورنده قرار داشته و برای مقاومت در برابر خوردگی احتیاج به پوشش گالوانیزه دارند، مناسب نیست.

در جوشکاری لوله گالوانیزه، با استفاده از یک قطعه الکترود یا تیغه برش، پوشش گالوانیزه از لوله در محل اتصال جدا می‌شود تا به نقطه جوش دسترسی داشته باشیم. سپس با بهره‌گیری از روش‌های جوشکاری مانند جوشکاری قوس الکتریکی فلزات (SMAW)، جوشکاری قوسی فلزات (GMAW)، جوشکاری تیگ (TIG) و یا جوشکاری الکترو مقاومتی (ERW)، دو لوله به هم متصل می‌شوند.

این مطلب را هم ببینید
مشکل دریافت کد پیام رسان ایتا

بعد از جوشکاری، پوشش گالوانیزه از سطح جوش کنار گرفته می‌شود و لوله جوش داده شده تحت یک پوشش جدید گالوانیزه قرار می‌گیرد. همان‌طور که مشاهده کردید روش‌های جوشکاری لوله گالوانیزه روش‌هایی عادی نیستند و برای نتیجه بخشی بهتر، نیاز است تا انجام این کار را به نیروی متخصص و با تجربه بسپارید.

نکات مهم در ایجاد اتصال بین لوله‌های گالوانیزه

در هر سه روش می‌بایست از لوله‌های گالوانیزه باکیفیت و استاندارد استفاده شود و همچنین مواد مورد نیاز برای اتصالات باید مقاومت کافی داشته باشند تا اتصالات در برابر فشار، رطوبت و دیگر عوامل خارجی از استحکام لازم برخوردار شوند.

همچنین از آنجایی که کوچک‌ترین مشکلی در لوله‌کشی دیر یا زود می‌تواند باعث بروز خسارات زیادی شود، اهمیت دارد که کار را حتما به نیروی متخصص بسپارید. البته در این بین یک‌سری سخت‌گیری‌های قانونی نیز وجود دارد که در صورت انجام کار به شکل استاندارد و اصولی، نیازی نیست که نگران آن‌ها باشید.

برای جوشکاری لوله گالوانیزه، مهم است که روش‌های خاصی به کار گرفته شود تا پوشش گالوانیزه از بین نرود و از آسیب دیدن آن جلوگیری به عمل آید. در ضمن، لازم است قبل از جوشکاری، لوله‌ها با دقت بالا بررسی شده و از وجود خط و خش و دیگر نقص‌های محتمل، اطمینان حاصل شود.

خرید انواع لوله گالوانیزه با کیفیت بالا

یکی از مهم‌ترین نکاتی که می‌تواند کیفیت اتصال بین لوله‌های گالوانیزه را تحت تاثیر قرار بدهد، کیفیت خود لوله‌ها است. برای خرید لوله گالوانیزه باکیفیت، بدون واسطه و با قیمت مناسب، استفاده از خدمات فروش ویژه مجموعه بازرگانی آیرومارت را پیشنهاد می‌کنیم.

در آیرومارت محصولات معتبر‌ترین تولیدکنندگان کشور با قیمت رقابتی مشاوره رایگان خرید، در اختیار مشتریان گرامی قرار می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید و بررسی قیمت لوله گاز ۲ اینچ یا هر سایز دیگری از این محصول، می‌توانید به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.

 جوشکاری لوله گالوانیزه

کلام آخر

ایجاد اتصال بین لوله‌های فلزی همواره یکی از دغدغه‌های مهم فعالان تاسیسات خانگی و صنعتی بوده است. روش‌های این کار بر اساس مصارف و جنس و قطر لوله‌ها می‌تواند متفاوت باشد. در این بین یکی از حساس‌ترین فرآیندها، ایجاد اتصال بین لوله‌های گالوانیزه است که به سه روش کلی با رزوه، بدون رزوه و جوشکاری تقسیم‌بندی می‌شود. بررسی این روش‌ها و جزئیات هر کدام موضوعاتی بودند که ما در این نوشته به آن‌ها پرداختیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشد.

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست