زیباترین و بهترین انواع دربهای داخلی ساختمان کدامند؟

زیباترین و بهترین انواع دربهای داخلی ساختمان کدامند؟

یکی از مواردی که در دکوراسیون به آن توجه لازم نمی شود، نوع درب داخلی است. انواع دربهای داخلی ساختمان از بدنه، قاب و یراق آلات تشکیل می شوند، که در زیبایی و استحکام درب تاثیر زیادی دارند. خرید این ابزار با کیفیت بالا و ظاهری خاص و متفاوت از مراکز پخش عمده لولای آرام بند، باعث می شود در هزینه خود صرفه جویی کنید. قبل از آشنایی با انواع دربهای داخلی ساختمان، قسمت های مختلف آن را تشریح می کنیم.

قسمت های مختلف درب داخلی ساختمان

در یک تعریف ساده، درب داخلی به هر دری گفته می‌شود که به بیرون از خانه دسترسی نداشته باشد، مثل کمد، اتاق خواب، حمام، زیرزمین یا درب اداری. درب های داخلی ساختمان از قسمت های مختلفی تشکیل می شوند که عموما در همه آنها مشترک است. این بخش ها عبارت اند از:

قاب یا چارچوب

به فریم اصلی که روی دیوار نصب می شود و درب از طریق یراق آلات به آن اتصال پیدا می کند، چارچوب یا قاب می گویند. چارچوب های درب از جنس های مختلفی مانند پلی وود، فلز، پی وی سی یا پروفیل ساخته می شود.

بدنه درب

به بخش اصلی درب، بدنه گفته می شود. بدنه قسمتی است که ارتباط بین دو فضا را قطع می کند. بدنه درب می تواند با متریال و ظاهر متنوعی ساخته شود. برخی از انواع متریال برای ساخت بدنه دربها، شامل فلز، چوب، شیشه، یو پی وی سی و پلی وود است.

یراق آلات

وظیفه اصلی تحمل وزن بدنه درب، به عهده یراق آلات است. استفاده از یراق آلات باکیفیت می تواند در طول عمر درب و دوام آن تاثیر زیادی داشته باشد. با توجه به انواع دربهای داخلی ساختمان از یراق آلات مختلفی استفاده می شود. یراق آلات نقش مهمی در زیبایی و امنیت درب نیز ایفا می کنند.

معرفی مدل های مختلف درب داخلی ساختمان

معرفی مدل های مختلف درب داخلی ساختمان

دربهای ساختمانی با توجه به کابرد و ظاهر خود، از انواع مختلفی ساخته می شوند. در این بخش، به سراغ معرفی انواع دربهای داخلی ساختمان می رویم.

فایبرگلاس، از انواع دربهای داخلی ساختمان پرفروش

درب های فایبرگلاس از نظر ظاهری به درب های چوبی شباهت دارند. تفاوت درب های فایبرگلاس با نوع چوبی، پوشش چند لایه کامپوزیتی آن ها است. برای ساخت این دربها یک هسته مرکزی انتخاب و سپس با پوشش های پلیمری پوشانده می شود. به همین دلیل، از نظر ظاهری به دربهای چوبی شباهت دارد.

از مزایای درب های فایبرگلاس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهری زیبا شبیه به چوب
  • عایق سازی بهتر نسبت به دربهای چوبی
  • کم بودن هزینه تعمیرات و نگهداری
  • خاصیت تمیز شوندگی آسان با شوینده ها

درب چوبی

یکی از رایج ترین انواع دربهای داخلی ساختمان درب های چوبی هستند. در طول تاریخ، چوب یکی از مواد اصلی برای ساختن درب خانه ها بوده است. امروزه به دلیل کاهش منابع چوبی و ابداع متریال های جدید، استقبال کمتری از درب های چوبی می شود. درب های چوبی که از چوب های سخت ساخته شده اند، نسبت به چوب های نرم از قیمت بالاتر و همچنین کیفیت بهتری برخوردار هستند.

از مزایای درب های چوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهر بسیار زیبا
  • امکان کارهایی مانند منبت کاری برای دستیابی به ظاهر بهتر
  • خاصیت عایق بودن صدا

درب های چوبی معایبی نیز دارند که بخشی از آن ها عبارت اند از:

  • هزینه بسیار بالا
  • سنگین بودن درب چوبی
  • نیازمند استفاده از یراق آلات گران تر به دلیل سنگینی
  • زمان بر بودن تولید درب چوبی
  • احتمال آفت زدگی درب چوبی در طول زمان

درب پلی وود یا چوب پلاست

درب پلی وود یا چوب پلاست

پلی وود یا چوب پلاست نوعی کامپوزیت به حساب می آید که از ترکیب ضایعات چوبی، پی وی سی و برخی افزودنی های مخصوص تولید می شود. این مواد به صورت خمیر مذاب به شکل پروفیل با هم مخلوط و   اکسترود می شوند. درب های چوب پلاست، یکی از انواع دربهای داخلی ساختمان به حساب می آید که طرفدارن زیادی دارد.

این مطلب را هم ببینید
نماشویی ساختمان

برخی از مزایای درب های پلی وود عبارت اند از:

  • دارای استحکام بیشتر نسبت به دربهای چوبی، ام دی اف و روکش چوب
  • بهترین گزینه برای مکان های پرتردد مثل مراکز بیمارستانی یا آموزشی
  • دارای خاصیت ضد آب
  • قابلیت شستشوی مناسب

MDF، از انواع دربهای داخلی ساختمان پرکاربرد

ام دی اف از ترکیب ضایعات محصولات کشاورزی و برخی فرآورده‌های دیگر با رزین، چسب، فرمالدئید تحت فشار و حرارت تولید می شود. چگالی ورق های ام دی اف حدود ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. ام دی اف ها را می توان بعد از تولید روکش کرد.

متداول ترین نوع روکش برای ام دی اف، روکش ملامینه است. روکش ها تحت فشار و حرارت روی ورق های ام دی اف چسبانده می شوند. یکی از انواع دربهای داخلی ساختمان، دربهای ام دی اف است. از این درب ها برای ساختمان های مسکونی و اداری استفاده می شود. دربهای ام دی اف عموما مقاومت بالایی دارند و روی آنها روکش پی وی سی زده شده و ساختار داخلی آنها معمولا از جنس چوب روسی است.

درب داخلی ساختمان پی وی سی

ماده اولیه پی وی سی که نوعی پلیمر است، در دو نوع انعطاف‌ پذیر و سخت تولید می شود. به زبان ساده ‌تر، پی وی سی یک نوع پلاستیک سخت به شمار می رود که توسط مواد افزودنی خاصیت انعطاف پذیری به خود می گیرد.

از درب های پی وی سی بیشتر برای سرویس های بهداشتی و درب اتاق ها استفاده می شود. این درب ها خاصیت ضد آب دارند و در برابر خراش و اشیا نوک تیز بسیار مقاوم هستند.

یو پی وی سی، از انواع دربهای داخلی ساختمان

یو پی وی سی، از انواع دربهای داخلی ساختمان

درب های یو پی وی سی که مانند درب های آلومینیومی و آهنی مقاوم هستند، یک نوع درب دوجداره محسوب می شوند. این درب ها در ابعاد و طرح های متنوع تولید و یکی از انواع دربهای داخلی ساختمان به شمار می روند. استفاده از درب های یو پی وی سی باعث می شود در انرژی برق و گاز صرفه جویی گردد.

برخی از مهم ترین مزایای درب های یو پی وی سی شامل موارد زیر می شود:

  • عایق بسیار مناسب برای حرارت چه در زمستان و چه در تابستان
  • افزایش امنیت ساختمان
  • برخورداری از مقاومت بسیار بالا
  • عدم استهلاک در مکان های مرطوب یا زیر نور مستقیم آفتاب
  • جلوگیری از وارد شدن حشرات موذی

کلام آخر، تاثیر انواع دربهای داخلی ساختمان بر زیبایی محیط

دربهای داخلی ساختمان از بخش های مختلفی شامل بدنه، چارچوب یا قاب و یراق آلات تشکیل می شوند. انتخاب درست درب، بر زیبایی محیط و همچنین کاربرد مناسب فضای داخلی ساختمان بسیار تاثیرگذار است. انواع دربهای داخلی ساختمان شامل چوبی، فایبرگلاس، پلی وود، فایبرگلاس و ام دی اف می شود.

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست