اجرای سقف وافل دو طرفه و یک طرفه

چکیده : اجرای سقف وافل دو طرفه با روش های منحصر به فردی انجام می گیرد که به تازگی در صنایع عمرانی رواج پیدا کرده اند. امروز درباره اجرای سقف وافل یک و دو طرفه صحبت می کنیم.

اجرای سقف وافل دو طرفه با روش های منحصر به فردی انجام می گیرد که به تازگی در صنایع عمرانی رواج پیدا کرده اند. هر یک از این سازه های سقفی کاربردهای بی شماری در ساخت و سازهای کنونی داشته و بر حسب ویژگی ها و نوع کاربرد در پروژه های مختلف اجرا می شوند. ارزیابی دقیق شرایط اجرای هر یک از این دسته بندی های سقف وافل برای استفاده درست و اصولی از هر یک از آن ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

مراحل اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

برای اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه مراحل یکسانی طی خواهند شد. مصالح به کار رفته در اجرای هر یک از این سازه ها تقریبا یکسان است و به همین خاطر نوع اجرای آن ها نیز تفاوت چندانی با هم ندارد. مراحل اجرای این سازه ها در مدل های یک یا دو طرفه به شرح زیر هستند:

  1. در بخش اول شمع بندی انجام می گیرد.
  2. سپس نوبت به شاسی کشی سقف وافل یک یا دو طرفه می رسد.
  3. در ادامه قالب گذاری سقف انجام می گیرد.
  4. در بخش بعدی آرماتوربندی سقف به نحو احسن انجام می پذیرد.
  5. سپس بتن ریزی سقف انجام می شود.
  6. در ادامه قالب ها از سقف جداسازی شده و پروژه به پایان می رسد.
  7. در برخی از ساختمان ها پس از تکمیل فرایند ساخت، سقف کاذب اجرا شده و مرحله نازک کاری انجام می گیرد.

کلیت اجرای سقف وافل دو طرفه شامل مراحل نام برده می شود و در این موارد تفاوتی با هم ندارند. وجه تمایز مهمی در میان اجرای این دو سازه ساختمانی وجود دارد.

اجرای سقف وافل

مهمترین تفاوت های اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه 

اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه از برخی جهات کاملا مشابه است. اما چند نکته ساده تفاوت هایی در زمینه اجرای هر یک از این سقف ها به وجود می آورند. برخی از آن ها را در زیر مشاهده می کنید:

مونتاژ قالب ها در سقف یک طرفه

در ساخت و اجرای سقف های وافل یک طرفه از روش مونتاژ و نصب قالب ها استفاده می کنند که کاملا به جایگذاری قالب در سقف وافل دو طرفه متفاوت است. در این زمینه طبق نقشه های از پیش تعیین شده عمل کرده و فرایند مونتاژ را در محل درست هر قالب انجام می دهند.

اندازه گیری های قالب سقف وافل یک طرفه

برای نصب و اجرای قالب ها در سقف وافل یک طرفه و دو طرفه باید به اندازه گیری های مربوط به قالب ها، فواصل میان آن ها و… توجه داشته باشید. بر این اساس اجرای کار با دقت عمل بیشتری همراه خواهد شد. برای اجرای سقف وافل یک طرفه از قالب های  در سه قطعه ۵۰ سانتی و دو قطعه ۱۵ سانتی استفاده می شود که هر یک از آن ها ابعاد خاص خود را دارند. قالب های سقف وافل یک طرفه با طول ۱۸۰ و عرض ۶۰ یا ۷۰ یا ۷۵ انتخاب می شوند. با در نظر گرفتن این اندازه گیری های دقیق اجرای وافل یک طرفه در محیط ساختمان با دقت بیشتری انجام می گیرد.

اجرای سقف وافل دو طرفه

فواصل جک ها در سقف وافل دو طرفه 

در ساخت و اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه از تجهیزات به خصوصی استفاده می کنند که باید به فواصل میان آن ها نیز دقت داشته باشید. جک ها و اسکافلدها از مهمترین تجهیزات به کار رفته در این سازه ها به شمار می روند که باید در محل مناسب تعبیه شوند. این تجهیزات باید نزدیک به هم بوده و در فاصله ۷ متری با داربست یا میل های مخصوص مهار شوند. به این ترتیب پروسه نصب با کیفیت بیشتری همراه خواهد شد.

این مطلب را هم ببینید
عوامل تاثیر گذار بر قیمت پنجره و پروفیل در و پنجره

قالب برداری اصولی در سقف وافل دو طرفه

برای اجرای سقف وافل دو طرفه باید به فرایند قالب برداری در این سازه ها دقت داشته باشید. در مراحل اجرای سقف های دو طرفه وافل باید قالب ها را به صورت مرحله ای از محل مورد نظر بردارید. از جداسازی کامل قالب ها در یک زمان خودداری کرده و برای انجام این فرایند کمی زمان بگذارید. به این ترتیب از آسیب رسیدن به قالب ها جلوگیری شده و ساختار سقف نیز استحکام خود را حفظ خواهد کرد.

تفاوت در زیرسازی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه 

پروسه اجرای سقف وافل یک طرفه از جنبه های مختلفی با فرایند اجرای سقف های وافل دو طرفه مقایسه خواهد شد. مرحله زیرسازی یکی از مهمترین بخش های اجرایی این سازه ها به شمار می رود که نکات به خصوصی همراه است. در زیرسازی سقف های وافل یک طرفه به فاصله تیرچه های به کار رفته در سقف، زیرسازی انجام می گیرد.  در این زمینه جهت زیرسازی نیز بر اساس محل قرارگیری تیرچه ها تعیین می شود. در اغلب پروژه های اجرایی سقف وافل یک طرفه، زیرسازی در جهت عمود بر تیرچه های سقف انجام می گیرد.

اما در زیرسازی سقف وافل دو طرفه در همه تیرچه ها از پروفیل استفاده می کنند. این پروفیل ها به عنوان زیر سازی لایه دوم به کار می روند. با استفاده از این تجهیزات جانبی مقاومت نصب و اجرای سقف های وافل دو طرفه به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

قیمت مصالح اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه 

یکی دیگر از تفاوت هایی که در زمینه اجرای سقف وافل دو طرفه مورد توجه قرار می گیرد، قیمت مصالح به کار رفته در اجرای این سازه ها است. سقف های وافل در دو مدل یک طرفه و دو طرفه با مصالح یکسانی نصب و اجرا می شوند. به همین خاطر تفاوت هزینه بالایی در این بخش وجود ندارد. اما برای نصب هر یک از آن ها از قالب های به خصوصی استفاده می کنند که در تعداد مشخص به کار رفته و پروژه اجرایی را تکمیل می کنند.

از آن جا که سقف های یک طرفه وافلی اغلب برای پروژه هایی با دهانه کوچکتر به کار می روند، تعداد قالب های کمتری برای اجرای آن ها صرف شده و به همین نسبت هزینه کار نیز کاهش می یابد.
قیمت خرید قالب برای اجرای سقف های وافل دو طرفه اغلب بیشتر می شود. چرا که از این سازه های سقفی در دهانه های بزرگ ساختمانی استفاده می کنند و نیاز به تعداد قالب های بیشتری برای ساخت سقف خواهند داشت.

مراحل اجرای سقف وافل

تفاوت های کلی سقف وافل دو طرفه و یک طرفه 

  • اجرای سقف وافل یک طرفه در برخی مراحل با هم تفاوت دارد.
  • سقف های وافل یک طرفه استحکام و مقاومت کمتری نسبت به مدل های دو طرفه دارند.
  • کنترل و انتقال بار در این دو سقف به گونه ای متفاوت انجام می شود.
  • تکیه گاه اصلی در سقف های یک طرفه وافل تیرهای به کار رفته در آن هستند. اما در سقف های دو طرفه، تکیه گاه ها ستون های به کار رفته در سقف هستند.

جمع بندی

در این قسمت به بررسی روش های اجرای سقف های یک طرفه و دو طرفه وافل پرداختیم. ساخت و اجرای هر یک از این سازه های سقفی نیازمند مهارت و تخصص بالا است. رعایت نکات اصولی مربوط به نصب هر یک نیز در این زمینه اهمیت بسیار بالایی دارد. اگرچه همه دسته بندی های سقف وافل با روش های مشابهی در محیط ساختمان نصب می شوند، اما تفاوت هایی در میان روش های اجرای آن ها در برخی مراحل وجود دارد که باید به این موارد دقت داشته باشید.

این مطلب را هم ببینید
بوستر پمپ چیست؟

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست