راهنمای جامع مراحل اجرای سقف یوبوت

سیستم یوبوت یکی از روش‌های جدید و کم مصرف اجرای سقف بوده و از مزایای بیشماری برخوردار است. همچنین به وسیله قالب‌های پلاستیکی به اجرا رسیده و کاربرد گسترده‌ای در محیط‌های مختلف دارد.

در این مقاله ضمن بررسی مراحل کامل اجرای سقف یوبوت، شما را با نکات مهم این روش آشنا می‌کنیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم با بررسی تفاوت سقف یوبوت و وافل، از نحوه انجام پروژه مطمئن شده و سپس اقدامات لازم را انجام دهید.

مراحل اجرای سقف یوبوت

به قالبی که از اجزای مختلفی مثل بدنه، پایه، پل، درپوش و اسپیسر ساخته شده و داخل دال استفاده شده، یوبوت گفته می‌شود.

به طور کلی یوبوت سیستم اجرای سقف دال مجوف دو طرفه بتنی بوده و از طریق به کارگیری قالب‌های پلاستیک بازیافتی در تکمیل پروژه نقش دارد.

در این میان مراحل اجرای سقف یوبوت شامل هفت مرحله بوده و استفاده از این سیستم نیازمند توجه به نکات مهم و ویژه‌ای است. اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه رنگی نیز اهمیت بالایی داشته و می‌تواند در فرایند اجرای سقف یوبوت موثر باشد.

اولین مرحله؛ بستن قالب تخت زیرین دال

مرحله اول مربوط به نصب پایه‌ها و قالب‌بندی تخت زیرین دال است. در این مرحله تغییرات لازم برای قالب‌بندی زیرین دال صورت گرفته و پایه‌ها نصب می‌شوند.

جنس این قالب‌ها متفاوت بوده و ممکن است چوب، فلز، پلی وود یا کارتن پلاست باشند. همچنین زیرسازی قالب به همراه مقداری خیز به سمت بالا انجام می‌شود‌.

این مقدار به صورت تقریبی برابر با ۵ میلی‌متر به ازای هر متر است. رعایت این نکته باعث هماهنگی و تراز شدن بتن‌ریزی قالب‌ها با وزن بتن می‌شود.

دومین مرحله؛ بستن شبکه آرماتور پایین دال

مرحله دوم مربوط به آرماتور‌بندی شبکه پایین است. در این مرحله از اجرای سقف یوبوت پس از کامل شدن قالب‌بندی و اطمینان از درستی روش اجرا، آرماتور‌بندی شبکه پایین آغاز می‌شود.

به این صورت که نقشه‌های اجرا به خوبی مورد بررسی قرار گرفته و آرماتور‌بندی تیر‌ها، میلگرد‌های شبکه پایین و آماتور‌های تقویتی به درستی صورت می‌گیرند.

شبکه آرماتور زیرین باید به صورتی اجرا شود که اجازه عبور حداقل یک میله را در فاصله ستون‌ ها در سقف یوبوت تضمین کند. معمولا فاصله ۲۰ سانتی‌متری در شبکه میلگرد‌ها، به طور استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

سومین مرحله؛ چیدن قالب‌ها با توجه به نقشه‌های اجرایی

مرحله سوم اجرای سقف یوبوت، مربوط به قالب‌گذاری است. پس از کامل شدن بستن شبکه آرماتور پایین دال، قالب‌های یوبوت بر اساس نقشه‌ی اجرا، چیده شده و تنظیم فاصله میان آن‌ها توسط اتصال بند‌های بین آن‌ها صورت می‌گیرد.

وجود این بند‌ها ضروری بوده و باعث اتصال قالب‌ها به یکدیگر و حرکت نکردن آن‌ها می‌شود. قالب‌ها به صورت استاندارد باید به میزان ۱۰ سانتی‌متر از یکدیگر فاصله داشته و ۱۵ سانتی‌متر از لبه‌های دال دور‌تر باشند. البته این فاصله برای ایجاد کاور بتنی مناسب برای میلگرد‌های شبکه پایین به ۷ سانتی‌متر تغییرمی‌کندakss

چهارمین مرحله؛ بستن شبکه آرماتور بالای دال

مرحله چهارم اجرای سقف یوبوت مربوط به آرماتور‌بندی شبکه بالا است. پس از اینکه محل دقیق قالب‌ها کنترل شد، آرماتور‌بندی شبکه بالا آغاز می‌شود. آرماتور‌بندی اصلی و میلگرد‌های تقویتی بر اساس نقشه‌های اجرایی صورت گرفته و مطابق با فاصله‌های استاندارد است.

در صورت لزوم، آرماتور‌های برشی و سنجاقک‌های بین آرماتور‌های بالایی و پایینی مورد استفاده قرار گرفته و از بلند شدن و حرکت کردن قالب‌ها در هنگام بتن‌ریزی جلوگیری می‌کنند.

پنجمین مرحله؛ بتن‌ریزی لایه اول

مرحله پنجم اجرای سقف یوبوت، مربوط به بتن‌ریزی لایه اول است. پس از بستن شبکه آرماتور بالای دال، بتن‌ریزی در دو مرحله آغاز می‌شود. در مرحله اول بتن‌ریزی لایه اول صورت می‌گیرد.

بر این اساس، روان‌کننده به بتن اضافه شده و بتن‌ریزی با ضخامت ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر انجام می‌شود. استفاده از ویبراسیون نیز باعث می‌شود تا بتن تمام سطوح زیر قالب‌های یوبوت را پر کند.

این مطلب را هم ببینید
خزه تثبیت شده چیست و چه کاربردی دارد؟

ششمین مرحله؛ تکمیل بتن‌ریزی

مرحله ششم اجرای سقف یوبوت، مربوط به بتن‌ریزی لایه دوم است. بتن روی لایه اول ریخته شده و ضخامت آن افزایش پیدا می‌کند.

پس از تامین ضخامت مورد نیاز، نوبت به مرحله باز کردن پایه‌ها می‌رسد. البته حد فاصل بتن‌ریزی مرحله اول با دوم نباید به اندازه‌ای باشد که باعث بسته شدن بتن لایه زیرین شود.

هفتمین مرحله؛ باز کردن قالب‌های کف

مرحله هفتم، مربوط به باز کردن قالب‌های کف و پایه‌ها است. پس از شکل گرفتن بتن می‌توانید با تائید مهندس ناظر اقدام به باز کردن جک‌ها و قالب‌های سقف بتن‌ریزی شده کنید.

به طور کلی جک‌های وسط دهانه‌ها و زیر تیر‌ها تنها در صورتی باز می‌شوند که به مقاومت نهایی رسیده باشند. در نهایت به یاد داشته باشید که می‌توانید با اطلاع از قیمت روز میلگرد آجدار به فرایند اجرای سقف یوبوت کمک کنید

نکات اجرایی جایگذاری سقف یوبوت

اکنون که با مراحل اجرای سقف یوبوت آشنا شدید. با بررسی نکات اجرایی این پروژه، اطلاعات شما را در این زمینه تکمیل می‌کنیم.

۱. چیدن قالب‌های یوبوت بر روی سقف باید با نقشه‌های اجرایی مطابقت داشته باشد. این فاصله نسبت به نقشه اجرایی متفاوت است و پس از هماهنگی با ناظر پروژه، توسط محاسب سقف مورد بررسی قرار گرفته و تائید می‌شود.

۲. به حداکثر دهانه سقف یوبوت توجه کرده و با رعایت کردن استانداردهای لازم، زیرسازی سقف یوبوت را آغاز کنید.

۳. توجه داشته باشید که در صورت ترکیب دال مجوف یوبوت با تکنولوژی پیش تنیدگی، باز شدن قالب‌های زیرین را پیش از انجام عملیات کشش کابل‌ها انجام ندهید. همچنین حداقل مقاومت استوانه‌ای بتن را ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع در نظر بگیرید.

۴. تنظیم کردن بست‌های موجود بر روی بند‌های کناری قالب‌های یوبوت بر اساس فاصله مورد نیاز مشخص شده در نقشه‌های اجرایی صورت گرفته و توسط چسب پلاستیکی محکم می‌شود.

۵. آرماتور‌های شبکه بالا و پایین باید به گونه‌ای چیده شوند تا به اندازه قرارگیری یک میلگرد در بین قالب‌های یوبوت فاصله داشته باشند. این موضوع، اهمیت توجه به خرید قالب یوبوت را یادآوری می‌کند.

۶. درجه حرارت هوا و موارد مشخص شده در آیین‌نامه‌ها، زمان باز کردن قالب‌های سقف را مشخص می‌کنند.

۷. در مناطقی با خطر خوردگی پایین، اسپیسر‌هایی که فاصله وسط مقطع میلگرد پایین تا کف دال آن‌ها ۲.۵ تا ۳ سانتی‌متر است را مورد استفاده قرار دهید.

۸. با توجه به بیش‌تر بودن وزن دال طبقه بالا نسبت به وزن بار طراحی، به هنگام بتن‌ریزی هر سقف در زیر دو سقف قبلی از جک اطمینان استفاده کنید.

۹. برای جلوگیری از حرکت کردن یوبوت‌ها در هنگام بتن‌ریزی، شبکه پایین آرماتور را با سیم آرماتور‌بندی به لوله یا پروفیل زیر ببندید.

۱۰. پس از بتن‌ریزی دقیقا مطابق با آیین‌نامه‌های موجود از بتن نگهداری کنید.

۱۱. به یاد داشته باشید که قالب‌های یوبوت تنها برای تحمل ۸۰ کیلوگرم طراحی شده‌اند. بنابراین از وارد آوردن بار بیش‌تر یا بار متمرکز خودداری کنید.

۱۲. در هنگام پمپاژ، وارد شدن ضربه به سقف باعث خرابی بتن‌ریزی در دو لایه شده و قالب‌های یوبوت را بالا می‌آورد.

۱۳. در صورت امکان در اجرای سقف یوبوت و هنگام بتن‌ریزی از پمپ هوایی استفاده کنید.

۱۴. مطابق نقشه‌های اجرایی عمل کرده و در کنج هر یوبوت، آرماتور سنجاقی را مورد استفاده قرار دهید.

۱۵. با تهیه شابلون مناسب در اجرای سقف یوبوت به یکنواخت شدن ضخامت بتن کمک کنید.

۱۶. لازم به ذکر است که هنگام قالب‌بندی دال، ایجاد خیز منفی به اندازه مجاز امکان‌پذیر است.

۱۷. تعیین مقاومت بتن مورد استفاده در دال بر اساس طراحی سازه صورت می‌گیرد. اسلامپ استفاده شده نیز باید به اندازه ۱۱ تا ۱۳ سانتی‌متر باشد تا امکان حرکت راحت‌تر بتن در زیر قالب‌ها را فراهم کند.

۱۸. هنگام بتن‌ریزی، یک لایه ۱۰ سانتی‌متری بتن ریخته و پس از ویبره زدن، روی آن را به خوبی پر کنید.

این مطلب را هم ببینید
چتر روف گاردن چیست ؟ آشنایی با انواع چتر روف گاردن و مزایای آن

۱۹. در صورتی که به اتصال اجزای غیر سازه‌ای به دال مجوف یوبوت در نما، آسانسور و… احتیاج دارید؛ پلیت‌های طراحی شده را در محل مورد نیاز قرار داده و آن‌ها را محکم کنید.

۲۰ پس از کامل شدن آرماتور‌های شبکه اصلی، اجرای میلگرد‌های اضافی مورد نیاز در نقشه‌ها را کنترل کنید. میلگرد‌های اضافه وسط دهانه، روی ستون‌ها و دیوار‌های برشی، آرماتور‌های ۴۵ درجه اطراف بازشو‌ها و… از جمله این موارد هستند.

۲۱. اطلاع از قیمت اجرای سقف یوبوت و بررسی قیمت ورق سیاه امروز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نقش مهمی در بهبود فرایند پروژه دارند.

۲۲. در یادداشت اول نقشه‌های اجرایی می‌توانید مقاومت میلگرد‌های مصرفی را مشاهده کنید. همچنین توجه داشته باشید که بدون هماهنگی با محاسب سقف، تبدیل مقطع میلگرد در سقف را انجام ندهید.

۲۳. از طریق بررسی تفاوت سقف یوبوت و کوبیاکس، با مزایای استفاده از هر کدام آشنا شده و بهترین انتخاب را داشته باشید.

۲۴. برای بهبود فرایند پروژه، از قیمت سقف یوبوت اطلاع پیدا کرده و سپس برای اجرای این سیستم اقدام کنید

اجرای صحیح سقف یوبوت در گرو خرید میلگردهای با کیفیت

برای اینکه بتوانید یک سقف یوبوت بی نقص را بسازید، باید از همان لایه‌های زیرین از بهترین قطعات استفاده کنید. در واقع زیرساز این سقف اهمیت زیادی دارد. پس اینکه میلگردها را از کجا و با چه قیمتی می‌خرید نیز مهم است.

آیرومارت به عنوان یکی از شرکت‌های بازرگانی بزرگ کشور است که در زمینه فروش محصولات فولادی، آهنی و.. فعالیت می‌کند. فروش میلگرد نیز یکی از اقدامات این شرکت بزرگ بوده که مهم‌ترین ابزار اولیه شما برای اجرای سقف‌های مدل یوبوت محسوب می‌شود.

شما می‌توانید از طریق تماس با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ یا مراجعه به وبسایت آیرومارت به نشانی iromart.com، میلگردها را با گواهینامه مخصوص دریافت کنید. همچنین این شرکت با توجه به تقاضای مشتریان می‌تواند آزمون‌های کنترل کیفیت را انجام دهد. در صورت نیاز می‌توانید از مزایای خرید چکی محصولات از این شرکت بهره‌مند شوید.

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست