کار در ارتفاع چیست و پیچ و رولپلاک نما چه کاربردی دارد؟

کار در ارتفاع یکی از روش های مدرن دسترسی به نقاط غیرقابل دسترس و در واقع صعب العبور می باشد. با استفاده از روش کار در ارتفاع می توان به نقاط مختلف ساختمان دسترسی پیدا کرد و فعالیت های مختلفی انجام داد که از جمله آن ها می توان به پیچ و رولپلاک نما و یا نماشویی ساختمان اشاره کرد.  در ادامه به بررسی مزایای و اهمیت کار در ارتفاع و نماشویی و پیچ و رولپلاک نمای ساختمان می پردازیم.

اهمیت کار در ارتفاع

همانطور  که اشاره کردیم ، کار در ارتفاع از روش های مدرن برای فعالیت های مختلف مرتبط با نمای ساختمان می باشد. در بسیاری از موقعیت ها نیاز داریم که به قسمت هایی از نمای ساختمان برای اهداف مختلف دسترسی داشته باشیم ، برای مثال به دنبال تمیزکردن لکه های مختلف و یا حتی گرد و غبار بر روی نمای ساختمان هستیم. از آنجایی که دسترسی به نقاط مختلف یک ساختمان می تواند کاری ریسک پذیر باشد ، حرفه ایی به نام کار در ارتفاع به وجود آمد تا مشکلات این چنینی با نهایت امنیت و به طور حرفه ایی مرتفع شوند.

بنابراین می توان گفت که کار در ارتفاع از اهمیت ویژه ایی برای صاحبان ساختمان هایی که به نمای ساختمان خود اهمیت می دهند ، برخوردار می باشد. کار در ارتفاع باید با استفاده از تجهیزات مناسب و حرفه ایی و همچنین توسط افراد مختصص صورت گیرد تا خطرات ناشی از سقوط به حداقل و یا حتی صفر برسد ، با استفاده از طنابکار می توانید متخصصان کار در ارتفاع در شهرهای مختلف را استخدام کنید و نیازهای خود را با کمترین میزان خسارت و همچنین هزینه مرتفع کنید.

نماشویی

نماشویی یکی از فعالیت های کار در ارتفاع محسوب می شود که هدف تمیزکردن نمای ساختمان های مختلف در آن دنبال می شود. در بسیاری از موارد نمی توان به راحتی نمای ساختمان را تمیز کرد ، برای مثال لکه های روغنی و یا گرد و غبار در ارتفاع های دست نیافتنی ، می توانند برای صاحبان ساختمان ها به چالشی بزرگ تبدیل شوند. در چنین موقعیت هایی استفاده از متخصصان نماشویی به امری ضروری تبدیل می شود.

نماشویی

انواع نماشویی

انواع مختلفی از شست وشوی نما وجود دارد که از جمله آن ها می توان به نماشویی با آب فشار قوی ، نماشویی با مواد شیمیایی و نماشویی با مواد ساینده اشاره کرد. هر یک از این روش ها می توانند مزایا و معایب خاص خود را متناسب با جنس و نوع سطوح و نمای ساختمان به دنبال داشته باشند. برای مثال استفاده از مواد ساینده برای سطوح سنگی پیشنهاد نمی شود ، چرا که می تواند به راحتی به نمای ساختمان آسیب وارد کند و آن را دچار تغییر حالت کند.

نماشویی با آب فشار قوی

برای تمیز کردن نما سه نوع روش مبتنی بر آب وجود دارد : شستشوی با فشار ، خیساندن و شستشوی با آب گرم / بخار. روش های نماشویی مبتنی بر آب ، با استفاده صحیح می توانند از امن ترین ترین نوع تمیز کردن نما و یک روش محافظه کارانه ، به ویژه هنگام برخورد با آلودگی محسوب شوند.

رایج ترین روش مبتنی بر آب تا حد زیادی شستشوی تحت فشار می باشد ، که در آن یک اسپری با فشار کم تا متوسط ​​(۱۰۰ تا ۴۰۰ psi) بر روی سطح ساختمان اعمال می شود. فشار آب معمولاً از فشار کم شروع می شود و در صورت لزوم افزایش می یابد و سپس با یک برس تمیز ، برس طبیعی یا مصنوعی نمای ساختمان تمیز می شود.

در موقعیت هایی یک شوینده ساخته شده از ترکیبات آلی مصنوعی به آب اضافه می شود تا آلودگی های روغنی از سطح نمای ساختمان را پاک کند. از صابون و سایر شوینده های خانگی نباید در تمیز کردن بر پایه آب استفاده شود زیرا می تواند بقایای قابل مشاهده ای بر روی نماهای سنگ برجای بگذارد.

نماشویی با مواد شیمیایی

پاک کننده های شیمیایی برای از بین بردن آلودگی موثر هستند و برخلاف روش نماشویی مبتنی بر آب ، می توان از آنها برای از بین بردن رنگ ، پوشش ها ، لکه های مختلف و دیوارنویسی ها نیز استفاده کرد. پاک کننده های اسیدی بر روی آجر ، سنگ چدن ، بتن ، گرانیت و بیشتر ماسه سنگ ها موثر هستند. پاک کننده های قلیایی بهتر است در نماهای حساس به اسید مانند سنگ آهک ، سنگ مرمر ، گرانیت صیقلی و ماسه سنگ آهکی (گچی) استفاده شوند.

پاک کننده های شیمیایی روی سطح مرطوب اسپری می شوند و برای مدتی بر روی نما و یا سطوح باقی می مانند ، که این زمان متناسب با نوع پاک کننده متفاوت خواهد بود ، به طور معمول زمان ماندگاری بعد از اسپری برای قلیایی ها بیشتر از پاک کننده های اسیدی است.

نماشویی با مواد و یا اجسام ساینده

معمولا این روش برای نماشویی ساختمان پیشنهاد نمی شود ، چراکه می تواند برای بسیاری از سطوح نامناسب باشد و حتی باعث از بین رفتن نمای ساختمان شود. متخصصان کار در ارتفاع می توانند متناسب با سطوح و با دقت بسیار از این روش استفاده کنند اما همانطور که اشاره کردیم ،  باید حداکثر دقت لحاظ شود تا آسیب خاصی به نمای ساختمان وارد نشود.

پیچ و رولپلاک نما

پیچ و رولپلاک نما یکی دیگر از فعالیت های کار در ارتفاع می باشد. معمولا هدف از این فعالیت ، ایجاد تغییرات در نمای ساختمان و یا ترمیم قسمت های مختلف یک ساختمان با استفاده از پیچ و رولپلاک می باشد. با استفاده از روش های مختلفی می توان از این فعالیت برای تعمیر نمای ساختمان استفاده کرد ، برای مثال می توان از روش مرسوم آن که استفاده از داربست می باشد ، استفاده کرد.

علاوه بر روش داربست برای دسترسی به مناطق مختلف یک ساختمان برای انجام فعالیت پیچ و رولپلاک ، روش های مختلف دیگری هم وجود دارند که از جمله آن ها می توان به دسترسی با طناب و یا استفاده از بالابر اشاره کرد که هر کدام می توانند متناسب با هزینه و ارتفاع ساختمان ، مورد استفاده متخصصان کار در ارتفاع قرار بگیرند.

این مطلب را هم ببینید
دسترسی طناب چیست و خدمات پیچ و رولپلاک نما و نماشویی چگونه بدون داربست صورت میگیرد؟

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست