چگونه رنگ کابینت ام دی اف را عوض کنیم؟

عوض کردن رنگ کابینت ام دی اف

آیا می توان بدون اینکه کابینت آشپزخانه را عوض کرد آن را رنگ کرد و رنگ بندی دکوراسیون آشپزخانه را تغییر داد؟ رنگ کابینت ام دی اف قابل تغییر است؟ کدام نوع از کابینت های MDF را می توان تغییر داد؟ چه روش هایی برای عوض کردن رنگ کابینت ام دی اف وجود دارد؟ بهترین روش تغییر رنگ کابینت ام دی اف چیست؟ چگونه باید رنک کابینت ام دف را عوض کنیم؟ بهترین ترکیب رنگی برای کابینت ام دف چیست؟

در این مطلب قرار است به همه این سوالات پاسخ دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

آشپزخانه را می‌توان از ارکان اصلی دکوراسیون در منزل دانست. چرا که بخش بزرگ و مهمی از هر خانه را دکوراسیون آشپزخانه شامل می‌شود. دلیل اهمیت دیگر آن، استفاده بسیار زیاد از آشپزخانه در هر خانه است. معمولا خانم ها بخش زیادی از زمانی را که در خانه حضور دارند، در آشپزخانه صرف می‌کنند. اما به دلیل اینکه کابینت از دسته متریال هایی است که مدت طولانی ثابت و بدون تغییر است، شاید بعد از چند سال استفاده، به فکر ایجاد تغییراتی در آن باشید.

برای این کار لزوما نیاز به کوبیدن و از نو ساختن آن نیست!!

در ابتدا بیایید انواع کابینت ام دی اف را بررسی کنیم. این قسمت پیش نیاز اصلی رنگ آمیزی کابینت است و نمی توان از آن رد شد. بنابراین به صورت مختصر آورده شده تا بتوانیم به موضوع اصلی برگردیم.

انواع کابینت ام دی اف

کابینت‌های ام دی اف از بعد متریال به دسته های زیر تقسیم می‌شوند:

کابینت های ام دی اف با رنگ پوششی

به صورت ساده و خلاصه برای این دسته کابینت ها از ام دی اف خام استفاده می‌شود و رنگ دلخواه خریداران با روش های تخصصی و کارگاهی توسط رنگ کار و با استفاده از رنگ های مخصوص این کار، روی ام دی اف زده می‌شود. مزایای کابینت های رنگ پوششی این است که محدودیتی در انتخاب رنگ وجود ندارد.

کابینت های ام دی اف با روکش pvc (که با نام وکیوم یا ممبران معروف هستند)

کابینت های pvc یا ممبران که طرفداران زیادی هم در سال های اخیر پیدا کرده است، به وسیله دستگاه وکیوم، با روکش هایی از جنس pvc و در طرح های بسیار متنوع تولید می‌شوند. در این دسته از کابینت ها نیز از ام دی اف خام استفاده شده و روی آن با روکش انتخابی شما پوشیده شده است. مزیت کابینت های ممبران، آماده سازی سریع، ضد آب و متنوع بودن آنهاست. البته که قیمت بالاتری دارند.

کابینت های ام دی اف با روکش hps

کابینت ام دی اف با روکش HPS

و در نهایت کابینت های پرطرفدار با روکش hps هستند. البته اگر اسم آن برای شما نا آشنا است، تعجبی ندارد، چون در بازار و میان مردم با نام انواع آن مثل؛ کابینت های گلاس، کابینت پلی گلاس، کابینت فرامید و … شناخته می‌شود.

در این دسته کابینت ها از ورق هایی آماده که یک روکش بسیار نازک (ضخامت ۱ میلی متر و کمتر) روی آن پرس شده اند، استفاده می‌شود. رنگ و طرح بسیار متنوع  و از پیش ساخته شده می‌باشد.  تغییر رنگ در همه مدل های بالا امکان پذیر است. قصد ما از توضیح مدل های بالا این بود که تغییر رنگ هرکدام روش خاص خود را دارد.

حال بریم سراغ موضوع اصلی خودمان و پاسخ به این سوال که چگونه رنگ کابینت ام دی اف را عوض کنیم؟

روش های تغییر رنگ کابینت ام دی اف

راه حل های مختلفی برای تغییر رنگ کابینت ام دی اف وجود دارد که در اینجا به صورت خلاصه آن ها را بررسی می کنیم.

تعویض درب های کابینت

اگر بدنه های داخلی آسیب ندیده اند و سالم هستند، به راحتی می‌توانید مدل و رنگ مورد نظر را انتخاب کرده و سفارش درب های جدید را بدهید. ترجیحا این کار را هم به کابینت‌کار بسپارید، چرا که برداشتن سایز درب ها نیازمند دقت بالا و رعایت اصول خاص خود است. اگر هم خودتان میخواهید دست به کار شوید، اصول سفارش درب و برداشت سایز را یاد بگیرید.

این مطلب را هم ببینید
کاربرد گونی چتایی در صنعت ساختمان چیست؟

برای هر درب نیاز به ۳ میلی متر بادخور جهت گیر نکردن درب ها به یکدیگر یا بدنه کابینت نیاز است. بادخور را هم در ارتفاع و هم در طول درب ها درنظر بگیرید. البته بهتر است سایز درب را دقیقا مثل درب های قبلی سفارش دهید. این روش را برای تمامی انواع کابینت ها می‌توانید به کار گیرید. هم روکشی، هم رنگی و هم ام دی اف های آماده.

استفاده از برچسب برای تغییر رنگ کابینت ها

یکی دیگر از روش های تغییر رنگ کابینت ام دی اف، تهیه برچسب های مخصوص کابینت است. برچسب ها به صورت رولی و متری در بازار موجود هستند. این راه حل کاملا خانگی است و به سادگی میتوانید انجام دهید.  برچسب های کابینت معمولا خیلی متنوع نیستند و در کابینت هایpvc  و رنگی توصیه نمیشوند، چون ممکن است چسبندگی لازم برای ماندن رو درب را نداشته باشد.

برچسب کابینت راهی ارزان برای تغییر رنگ کابینت

البته برچسب کابینت، مزیت هایی دارند که نمی توان به سادگی از آنها گذشت. بزرگترین مزیت برچسب کابینت قیمت آن است. شما می توانید با صرف هزینه ای کم یک دکوراسیون جدید داشته باشید.

در نصب برچسب کابینت بسیار دقت کنید. نصب نادرست و اشتباه می تواند دکوراسیون فعلی شما را بدتر کند. برای نصب نیاز به متخصص ندارید. کافیست سطح کابینت را تمیز کنید و شروع به چسباندن آن کنید. ضمن اینکه از یک کاردک یا یک کارت ویزیت برای هواگیری آن استفاده کنید. در نهایت هم روی آن سشوار بگیرید که در جای خود محکم شود.

نکته دیگری که در خصوص برچسب وجود دارد این است که حتما هنگام خرید دقت نمایید که نوع ضد آب آن را خریداری کنید. نوع عادی با ضد آب تفاوت قیمت چندانی ندارد ولی در طول عمر و سهولت استفاده تاثیر زیادی دارد.

رنگ کردن درب های کابینت ام دی اف

اگر از دید اصولی و درست بخواهیم بررسی کنیم، باید بگوییم که تعویض رنگ فقط مناسب کابینت های ام دی اف رنگ شده (یا همان رنگ پوششی) است، آن هم فقط به دست رنگ کار متخصص این کار!

برای این کار رنگ قبلی را یا با استفاده از دستگاه ساییده یا با روش های خاص می سوزانند. سپس مراحل رنگ کاری (زیر سازی، آستر، پرایمر و انجام نوبت‌های رنگ کاری که حداقل دو دست است) را مجددا انجام می‌دهند.

در اینترنت مقالات زیادی در خصوص رنگ کردن خانگی کابینت های هایگلاس یا مات مواجه شدیم، که چون راه اصولی و درستی نیستند، از توضیح آنها صرف نظر می‌کنیم. غیر اصولی بودن هم از آنجا نشات می‌گیرد که رنگ کردن به این روش هم کیفیت و پایان مطلوبی ندارد، هم رنگ ماندگاری زیادی روی روکش را ندارد و بعد از مدتی از بین می‌رود.

تعویض روکش های کابینت وکیومی

مزیت کابینت های وکیوم (ممبران) این است که امکان تعویض یا تغییر روکش بعد از مدتی وجود دارد. برای اینکار باید به کارگاه های وکیوم مراجعه کنید. طرح روکش جدید را انتخاب کنید. آنها بعد از باز کردن درب ها و جداسازی روکش قبلی، روکش جدید را روی درب ها پرس می‌کنند.

البته به دلیل دردسرهایی که کارگاه در جداسازی روکش قبلی ممکن است با آن مواجه شود، معمولا از انجام روش پرهیز می‌کنند و هر کارگاهی شاید اینکار را انجام ندهد.

در ادامه به نحوه رنگ کردن کابینت ام دی اف می پردازیم:

نحوه رنگ کردن کابینت ام دی اف

رنگ کاری یکی از فرآیندهای سخت تولید کابینت ام دی اف است. برای همین دلیل است که بر سپردن کار به دست رنگ کار ماهر تاکید می‌کنیم.

مراحل رنگ کاری کابینت ام دف اف

  • جدا کردن درب از کابینت و سپس اتصالات از درب ها

اگر قصد تغییر رنگ کابینت های قبلی را دارید، ابتدا باید هر چیزی که به درب کابینت متصل است (شامل لولا، بست ریل ها، دستگیره ها، جک و …) را از درب ها جدا کنید.

  • سنباده زدن و پرداخت درب های ام دی اف
این مطلب را هم ببینید
مرجع تولید و فروش انواع پروفیل ساختمانی

ابتدا برای از بین بردن رنگ قبلی یک دست به صورت دقیق، سنباده روی قطعات درب می‌زنند. برای این کار از دستگاه سنباده که به اصطلاح دستگاه پوست زنی، یا ماشین پوست می‌گویند، استفاده می‌شود. نکته مهم در پوست زدن ام دی اف، یکنواختی اجرای آن است، نباید هیچ سطحی بیشتر یا کمتر سنباده زده شود.

  • تمیز کردن سطح ام دی اف و پر کردن منافذ

در این مرحله، پرز های ناشی از سنباده زدن را با پمپ باد پاک می‌کنند. معمولا بعد از سنباده زدن منافذی روی ام دی اف آشکار شده یا در زمان استفاده از آن ها ضربه خورده اند. برای پر کردن اثرات ضربه و منافذ از بتونه مخصوص یا ترکیب چسب چوب و پودر ام دی اف استفاده می‌کنند.

  • آستر کاری و سنباده زدن مجدد

برای از بین بردن رد بتونه یا چسب ها، مجدد یک دست سنباده نرم روی درب ها می‌زنند. حال برای آماده شدن و یکنواخت و یکدست شدن سطح درب ها برای رنگ کاری، یک لایه رنگ یا رنگ مخصوص آستر روی آن میزنند.

  • رنگ نهایی کابینت

در نهایت بعد از خشک شدن آستر، رنگ کاری را با دستگاه پیستوله و پمپ شروع می‌کنند. رنگ کارهای حرفه‌ای معمولا فضای رنگ زدن را از دیگر قسمت های کارگاه جدا می‌کنند. چرا که وجود گرد و غبار در جایی که رنگ کاری در آن صورت می‌گیرد، در کیفیت نهایی رنگ ها اثر منفی می‌گذارد.

حال که بحث از رنگ و تغییر رنگ کابینت ام دی اف شد، بهتر است کمی نیز در مورد بهترین ترکیب رنگی برای کابینت ام دی اف صحبت کنیم.

چه ترکیب رنگی مناسب کابینت ام دی اف آشپزخانه است؟

تنوع رنگی در کابینت های MDF بسیار زیاد است. طرح های موجود در بازار نیز جوابگوی هر سلیقه ای و هر آشپزخانه ای است. با توجه به سلیقه خود می‌توانید اقدام به تهیه آن کنید.

در خانه های که دکوراسیون کلی خانه را رنگ های روشن پوشش می‌دهند، بهتر است برای ایجاد تنوع و دوری از یکنواختی دکوراسیون داخلی، کابینت را به رنگ های تیره یا نزدیک به تیره تغییر رنگ دهید. ترکیب رنگهای تیره محبوب بازار در حال حاضر رنگ طوسی و سفید، طوسی و طرح چوب، طرح چوب و سفید و تمام مشکی است.

بهترین ترکیب رنگ کابینت ام دی اف

اگر منزل شما نور کافی ندارد یا دکوراسیون دیگر قسمت های منزلتان (کف، مبلمان، لوازم آشپزخانه و …) را رنگ های تیره تشکیل می‌دهند، بهتر است برای کابینت از رنگ های روشن استفاده کنید. رنگ های روشن محبوب در بازار کرم براق، سفید مات، سفید براق و ترکیب سفید یا کرم با طرح چوب‌های نسبتاً روشن است.

امیدوارم این مقاله به سوالات شما در زمینه تغییر رنگ کابینت ام دی اف کمک کرده باشد.

شاید دوست داشته باشید ببینید: انواع شومینه های مدرن

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست