نماشویی ساختمان

به مجموعه اقدامات و ترفندهایی که کلیه آلودگی‌ها و جرم‌ها را از روی ساختمان ازبین می‌برد، نماشویی گفته می‌شود. نماشویی ساختمان تنها راه نظافت و شستشوی نمای بیرونی یک ساختمان است. با توجه به آلودگی‌های بسیار زیاد شهر و ساختمان‌های بلندی که نمای شهر را دربرمی‌گیرند، شستشوی نمای ساختمان نقش مهمی در آراستگی و زیبایی سازه و شهر دارد. اگر به‌موقع و در طول زمان مشخص، نمای ساختمان شسته و تمیز نشود، علاوه‌بر نازیبا شدن نما، آلودگی روی آن ماندگار می‌شود و به لایه‌های زیرین به‌تدریج آسیب می‌زند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که نماشویی علاوه‌بر زیبا کردن و ازبین بردن آلودگی از روی نمای ساختمان، به ماندگاری و مقاومت سازه ساختمان نیز کمک می‌کند.

شستشو نما یکی از روش‌های بسیار نوینی است که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های خدمات ساختمانی آن را به اهالی ساختمان‌های بلند ارائه می‌دهند. نماشویی در ارتفاع کار یک فرد عادی نیست و نیاز به تخصص ویژه‌ای دارد که باید توسط اشخاص حرفه‌ای و کاربلد و با ابزارها و روش‌های مختلفی صورت بگیرد.

شستشوی نمای ساختمان

انواع روش‌های شستشوی نمای ساختمان

به‌طورکلی برای شستشو نما یا همان نماشویی از دستگاه واترجت یا دستگاه سندبلاست استفاده می‌کنند. زمانی که نمای ساختمان یا سازه، زیاد کثیف نشده باشد از دستگاه واترجت برای نماشویی بهره می‌برند. به‌طورکلی نماشویی به چند روش زیر انجام می‌شود:

۱.      نماشویی ساختمان با داربست

شستشوی نمای ساختمان‌های بزرگ کار هرکسی نیست؛ زیرا بسیار خطرناک و پرریسک است. به‌همین‌منظور برای شستشو نما باید کار را به افرادی با تجربه و مهارت کافی بسپارید. نماشویی سازه باید حتما توسط افراد حرفه‌ای و به کمک وسایل امنیتی خاص و مناسب انجام شود.

۲.      نماشویی با طناب

در روش قبلی فرد روی داربست حرکت می‌کند و نمای ساختمان را می‌شوید. به‌همین‌دلیل امنیت آن نسبت به نماشویی با طناب کمی کمتر است. اتصالی که توسط طناب ایجاد می‌شود، امنیت بیشتری دارد.

۳.      نماشویی ساختمان به وسیله کمربند محافظ

در این روش به‌وسیله یک کمربند محافظ، فرد شستشوی سازه را شروع می‌کند. به‌همین‌دلیل امنیت و ایمنی در این روش نیز بیشتر است.

انواع سطوح قابلیت نماشویی را دارند

برای شستشوی تمام نماهای ساختمان، می‌توانید از خدمات نماشویی بهره ببرید. تنها در صورتی که متریال یا سازه خاصی استفاده شده باشد امکان شستشو نمای سازه با فشار قوی نیست. برخی از سطوح که قابلیت نماشویی دارند، عبارتند از:

  • نماهای آجری
  • نماهای سنگی
  • نماهای سیمانی و کنیتکس
  • نماهای کامپوزیتی و شیشه‌ای
  • نماهایی با متریال ترموود

تمامی سطوح بالا را می‌توانید با استفاده از فشار قوی جرم‌زدایی کنید و بشویید. بنابراین، اگر سطح ساختمان شما با یکی از متریال بالا ساخته شده‌است، بدون هیچ نگرانی عملیات جرم‌زدایی و تمیزکاری نما را به دست نماشویان بدهید.

نماشویی با راپل

در سازه‌های بسیار بلند و مرتفع، جهت راحتی کار می‌توانید نما را با استفاده از راپل بشویید. در مکان‌هایی که امکان نصب داربست جهت شستشو نما نیست، نماشویی با راپل بهترین گزینه است. فردی را که با راپل یا طناب کار می‌کند راپل کار می‌گویند. نماشویی با راپل، کار به نسبت خطرناک و پرریسکی است و فردی که با راپل پایین می‌آید باید حتما در زمان شستشو کمربند ایمنی، طناب و کمربند ابزار داشته باشد. کوچک‌ترین غفلت و سهل‌انگاری در زمان نماشویی با راپل می‎‌تواند زندگی فرد را از او بگیرد. بنابراین اگر شما هم به فکر شستن نما با راپل هستید باید از موسسات معتبری خدمات دریافت کنید تا بی‌دغدغه نمای سازه خود را بشویید.

عوامل موثر بر قیمت نماشویی ساختمان و برآورد هزینه‌های آن

نماشویی ساختمان یک قیمت واحد ندارد. عواملی همچون جنس نما، شمار طبقات، میزان بلندی ساختمان و… بر قیمت خدمات نماشویی تاثیرگذار است. مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار روی هزینه شستشو نمای سازه، ارتفاع است. چرا که ارتفاع شیوه شستشوی کار را مشخص می‌کند. به‌عنوان مثال براساس میزان ارتفاع مشخص می‌شود که آیا نیاز به نصب داربست هست یا خیر؟ نماشویی با داربست هزینه بیشتری نسبت به بدون داربست دارد.

این مطلب را هم ببینید
اصول مهندسی پمپ آب و پمپ آب خانگی

سال ساخت یکی دیگر از فاکتورهای مهمی است که قیمت نماشویی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نمای ساختمان‌های قدیمی‌ساز به نسبت نوساز نیاز به شستشوی بیشتری دارد. از سوی دیگر استقامت ساختمان‌های کهنه و قدیمی نسبت به سازه‌های نو استحکام و مقاومت کمتری دارد. به همین دلیل امکان دارد با کوچک‌ترین فشار آب، به سازه آسیب وارد شود. نوع مواد شوینده نیز در برآورد هزینه نماشویی تاثیرگذار است.

کاربرد نماشویی ساختمان

نماشویی ساختمان علاوه‌بر زیبایی، درخشش، جذابیت و چشم‌نوازی سازه کاربردهای بسیار زیاد دیگری نیز دارد. برخی از کاربردهای شستشو نما عبارتند از:

  • تمیزکردن و برق‌انداختن شیشه‌های سازه: در نماهای شیشه‌ای، گردوغبار و لکه‌های باران و سایر آلودگی‌ها نمی‌گذارند نور خورشید به درون ساختمان نفوذ کند، به‌همین‌دلیل با شستشو نما، این امکان برای ساکنان ساختمان فراهم می‌شود تا از نور و گرمای آفتاب لذت ببرند.
  • زیباسازی نمای شهر: با نماشویی علاوه‌بر زیبایی ساختمان، شهر نیز زیباتر خواهد شد. بنابراین اگر شما به فکر تمیزی سازه خود هستید یعنی به فکر زیبایی و چشم‌نوازی شهرتان نیز هستید.
  • افزایش طول عمر سازه با نماشویی: آلودگی‌ها و گردوغبار می‌توانند روی نما بنشینند و به لایه‌های زیر نفوذ کنند و به آنها آسیب بزنند. ازاین‌رو با شستن نما می‌توانید طول عمر نمای ساختمان را افزایش دهید.

در پایان

نماشویی ساختمان فرآیندی‌ است که علاوه بر زیبایی سازه باعث زیباتر شدن شهر نیز می‌شود. با شستشوی نمای ساختمان می‌توانید طول عمر نما را افزایش دهید و از ریختن یا آسیب آن در طول زمان جلوگیری کنید. برای شستن نمای ساختمان باید به این نکته توجه کنید که از افراد کاربلد، مجرب و موسسات معتبر خدمات دریافت نمایید.

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست