کاربرد نقشه ازبیلت ساختمان

چکیده : عموما نقشه ازبیلت ساختمان یا as-built وضعیت فعلی یک ساختمان را در پروژه نشان می‌ دهد. این نوع نقشه یک منبع اطلاعاتی مهم در صنعت ساختمان است چرا که تمام تغییرات و اصلاحات انجام شده در حین ساختمانسازی در آن ثبت می گردد

عموما نقشه ازبیلت ساختمان یا as-built وضعیت فعلی یک ساختمان را در پروژه نشان می‌ دهد. این نوع نقشه یک منبع اطلاعاتی مهم در صنعت ساختمان است چرا که تمام تغییرات و اصلاحات انجام شده در حین ساختمانسازی در آن ثبت می گردد. انواع مختلف نقشه ازبیلت مانند نقشه ازبیلت معماری، نقشه ازبیلت سازه، نقشه ازبیلت برق و نقشه ازبیلت مکانیکی هر کدام کاربرد مجزا و اطلاعات مربوط به زیرساخت ‌های مربوطه خود را دارد. از آنجایی که لازم است تغییرات اعمال شده بر روی طرح‌ ها و نقشه ‌های اصلی ساختمانی، مستند سازی گردد و در اختیار مشاوران و کارفرمایان قرار گیرد، بدین منظور جهت مقایسه نحوه پیشرفت پروژه، نقشه ازبیلت از وضعیت فعلی ساختمان تهیه می‌ شوند. اگر علاقمندید از کاربرد نقشه ازبیلت و خصوصیات انواع اینگونه نقشه ها بیشتر بدانید، با ما همراه شوید.

انواع نقشه ازبیلت

نقشه ازبیلت ساختمان را چه کسی تهیه می کند؟

عموما وظیفه تهیه نقشه ‌های ازبیلت، به عهده پیمانکار و مجری پروژه است ولی مهندسان مشاور این نقشه ها را تایید می کنند. در اغلب پروژه ‌های ساختمان سازی، مهندسان نقشه ‌بردار، جزئیات ساختمان را برداشت کرده و نقشه ازبیلت آن را ترسیم می نمایند.

انواع نقشه ازبیلت

همانطور که قبلا اشاره شد، نقشه‌ های ازبیلت، انواع مختلفی دارند. این نقشه ‌ها، بر اساس کاربردهایی که دارند، به انواع زیر تقسیم می‌ شوند:

۱- نقشه ازبیلت معماری: شامل اطلاعات مربوط به دیوارها، درها، پنجره‌ها و سایر اجزای معماری ساختمان است.

۲- نقشه ازبیلت سازه: شامل اطلاعات مربوط به سازه‌ های ساختمانی مانند ستون‌ ها، بالکن‌ ها و پله‌ ها است.

۳- نقشه ازبیلت برق: شامل اطلاعات مربوط به سیستم برقی ساختمان از جمله نقشه‌ های برقی و توزیع برق می باشد.

۴- نقشه ازبیلت مکانیکی: شامل اطلاعات مربوط به سیستم ‌های حرارتی، تهویه مطبوع و سیستم‌ های آب و فاضلاب است.

کاربرد نقشه ازبیلت در پروژه های ساختمانی

معمولا وقتی پیمانکاران یک ساختمان را  با طرح‌ ها و نقشه ‌های از پیش تهیه شده اجرا می کنند، با معضلاتی رو به رو می ‌شوند پس لازم است پلان ‌ها با وضعیت موجود مطابقت داده شود. بهتر است نقشه‌ های ازبیلت، در هنگام انجام پروژه و با اتمام هر فعالیت تهیه گردد چرا که نقشه دقیقی از وضعیت موجود ساختمان در زمان اجرا و پایان آن به دست می‌ آید. همچنین در پروژه های نگهداری ساختمان، نقشه ازبیلت به عنوان یک منبع اطلاعاتی مهم در عملیات نگهداری و تعمیرات استفاده می ‌شود. نقشه ازبیلت در اینگونه مواقع شامل تمام تغییرات و اصلاحاتی است که در عملیات ساختمانسازی انجام شده، به نحوی که وضعیت فعلی ساختمان را نمایش می ‌دهد.

کاربرد نقشه ازبیلت

نرم افزار تهیه نقشه ازبیلت

در تهیه نقشه ازبیلت ساختمان، لازم است نرم ‌افزارهای تخصصی استفاده شود. عمدتا مهندسان با استفاده از اینگونه نرم افزارها، اقدام به تهیه نقشه های ساختمانی می نمایند و با توجه به میزان آشنایی و تسلط خود بر روی این نرم ‌افزارهای تخصصی، می ‌توانند از قابلیت‌ های آن ‌برای ترسیم نقشه ازبیلت استفاده کنند. از جمله نرم افزار تخصصی متداولی که دفتر نقشه برداری آربن، برای تهیه نقشه ازبیلت ساختمان پیشنهاد می دهد، اتوکد است. چرا که نرم ‌افزار اتوکد، قابلیت زیادی در ترسیم نقشه ازبیلت دارد. شما چه نرم افزار تخصصی ای در این رابطه پیشنهاد می کنید؟

این مطلب را هم ببینید
بهترین روش جوشکاری پروفیل سبک چیست؟

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست