راهنمای خرید ورق ساختمانی

مواد زیادی در ساخت و ساز استفاده می شود. یکی از پرکاربردترین مصالح، ورق های ساختمانی است که بسته به نیاز و تشخیص فردی که کار ساختمانی را انجام می دهد، در اندازه ها و انواع مختلفی موجود است.

خرید ورق ساختمانی

این ورق ها جنس های مختلف و قیمتهای متفاوتی دارند مانند قیمت ورق آلومینیوم که همواره دستخوش تغییرات نزخ ارز ، طلا و جریانات بازار میشود.اما اغلب از فولاد، آهن و سایر فلزات ساخته می شوند که هر کدام از آنها نیز جنس متفاوتی دارد و مواد متفاوتی در ساختار آن استفاده شده است. در این راهنمای خرید ورق ساختمانی اطلاعات لازم را در خصوص انواع ورق ساختمانی به شما ارائه خواهیم کرد.

انواع ورق ساختمانی

ورق های ساختمانی فولادی، ورق های ساختمانی فلزی نامیده می شود که سطح صاف و صیقلی تری نسبت به آهن و سایر فلزات دارد و توسط بیلت یا نورد گرم شمش های فولادی تولید می شود. ورق ساختمانی و ورق صنعتی نیز ورق فلزی هستند. هر یک از مدل های ورق های ساختمانی فلزی بسته به متریال، ابعاد و مواد تشکیل دهنده برای یک کار ساختمانی خاص استفاده می شود، البته این ورق به دلیل ساختار منحصر به فرد خود در اکثر قسمت ها،نگران آسیب و تخریب ورق نباشید.

انواع ورق ساختمانی روغنی یا سرد و ورق گالوانیزه

ورق روغنی درعلم امروزی با نورد سرد تولید می شود به همین دلیل به آن ورق سرد نیز می گویند و چون در طول تولید آن ورق ضخیم تبدیل به ورق های نازک تر می شوند، ظاهر و کیفیت خوبی پیدا می کند. نحوه ساخت ورق روغنی بر اساس تولید ورق های گالوانیزه است. ورق های گالوانیزه نیز به صورت ورق گالوانیزه رنگی تولید می شود که در صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

از این ورق ها برای ساخت سوله نیز استفاده می شود. در این راهنمای خرید ورق ساختمانی برای تهیه و ساخت ورق ها، از آن جایی که با استفاده از نورد سرد، بسیار نازک شده اند و سطح صافی پیدا کرده اند، جز انواع ورق های ساختمانی عالی هستند. در تولید ورق روغنی طی مراحل طولانی یک میکرون فلز روی سطح این نوع ورق قرار می گیرد که ورق را در برابر زنگ زدگی مقاوم می کند و جز ورق های ساختمانی بتوان استفاده کرد. اگر یک لایه رنگ به این ورق اضافه شود، از اثرات مخرب رطوبت بر روی فلز محافظت می شود.

ورق های ساختمانی فلزی سیاه یا گرم و ورق های اسید شوی

نوع دیگری از ورق ها، ورق سیاه صنعتی و یا معمولی است که با استانداردهای خاصی تولید می شود. برای اندازه گیری کیفیت این ورق ها از شاخص St مخصوص آنها استفاده می شود که در این نوع ورق بین ۳۳stتا ۵۲st مناسب می باشد که مورد استفاده در تانکر ها، اتومبیل ها، کشتی ها و سایر صنایع است. پس از تولید ورق سیاه، اسید کلریک چربی و ضخامت اضافی روی این ورق حذف می شوند.

ورق های ساختمانی قلع اندود و کرکره

برای تولید این ورق از ورق های گرم یا سیاه استفاده می شود زیرا به دلیل استفاده از قلع در تولید این ورق به عنوان ورق های صنعتی و ورق های ساختمانی طبقه بندی می شوند. برای تولید انواع فلز ورق ساختمانی از نورد سرد و نورد گرم استفاده می شود. ابتدا ورق با نورد گرم با ضخامت بالا تولید می شود سپس عملیات کاهش ضخامت این ورق با نورد سرد تا آن جایی که ورق تغییر شکل ندهد انجام می شود و وقتی سرد شد ضخامت را کم می کنند. سپس این ورق توسط یک فرآیند الکترولیتی با قلع یا کروم آبکاری می شود. در ادامه راهنمای خرید ورق ساختمانی نوع دیگری از ورق ساختمانی ورق های های کرکره ای می باشند که به صورت ورق گالوانیزه می شوند، قیمت ورق گالوانیزه رنگی بالاتر از نوع معمولی است.

ضخامت ورق ساختمانی

ضخامت ورق ساختمانی

قبل از اینکه ضخامت انواع ورق ساختمانی مهم باشد، شاخص کیفیت آنها که st می باشد، مهم است.این شاخص نشان دهنده جنس فولادی ورق و استحکام کششی آن است. در ورق های روغنی ST14 ورق، استحکام کششی خوبی دارد و اغلب در ضخامت های ۰.۳ میلی متر تا ۳ میلی متر در بازار در دسترس است. در ورق های گالوانیزه به مقدار روی که سطح ورق را پوشش داده کوتینگ گفته می شود که در ضخامت های ۰.۱۸ تا ۶ میلی متر و با کوتینگ ۱۰۰ تا ۲۷۵ نیز موجود می باشند.

این مطلب را هم ببینید
مزایا و معایب تخریب آشپزخانه توسط خودتان

ورق آجدار

ورق آجدار نوعی ورق فولادی است که بر روی سطح خود برآمدگی های هندسی به ترتیب خاصی دارد. از آنجایی که ورق فولادی معمولاً مسطح است، نمی توان آنها را حرکت داد یا سایر اجسام را روی آنها قرار داد و هر جسمی به راحتی روی آنها می لغزد به همین منظور و با هدف فراهم کردن امکان حرکت بر روی سطوح فولادی ورق‌ های آجدار تولید می‌شوند.

ورق‌های آجدار را می توان از ورق سیاه و ورق‌های روغنی (بسته به محل استفاده) تهیه کرد. در راهنمای خرید ورق ساختمانی یکی از روش های تولید ورق آجدار این است که پس از اتمام فرآیند ورق را داخل دستگاه آج زنی می‌کنند، دستگاه آجزنی دارای غلتکی با اشکال مشخص و استاندارد است که با عبور ورق از بین این غلتک‌ها برآمدگی‌های موردنظر درون ورق ایجاد می‌ گردند.

مزایای ورق آجدار

مهمترین مزیت این محصول سختی و دوام بالای آن است که به لطف آن می توان از آن در کف کشتی ها، پل ها، کامیون های حمل و نقل و راه سازی استفاده کرد. همچنین، ورق آجدار را می توان به راحتی تغییر شکل داد. قابلیت جوشکاری این محصولات نیز بالا بوده و مقاومت لغزشی بالایی دارند. ورق آجدار سطحی براق دارد و طبق نیاز مشتری برای برخی کاربردهای تزئینی نیز استفاده می شود. برای اطلاع از قیمت ورق آجدار می توانید به سایت آهنات مراجعه کرده و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

استاندارد ورق آجدار

این نوع ورق معمولاً در ضخامت های ۱۰-۱.۵ میلی متر و ابعاد ۱ * ۲ متر، ۱.۵ * ۶ و ۲ * ۶ در بازار موجود است. این ورق ها معمولاً به صورت شیت فروخته می شوند، اما ممکن است در برخی موارد به صورت رول فرم (کلاف یا کویل) نیز فروخته شوند. تولیدکنندگان فولاد این محصول را مطابق با استانداردهای st52-3، st37-2 و st44-2 تولید می کنند.

تفاوت ورق آجدار فابریک و پرسی

این محصول در دو نوع فابریک و پرسی عرضه می شود که لازم است قبل از خرید اطلاعات لازم که در این راهنمای خرید ورق ساختمانی آمده است را در مورد تفاوت این دو نوع داشته باشید.در نوع فابریک یک لایه آج به ورق اضافه می شود اما ورق پرسی ورقی ساده است که روی آن سوراخ هایی با دستگاه ایجاد می شود. مشخص است که وزن ورق فابریک از وزن ورق پرسی بیشتر است. در گذشته ورق آجدار فقط به صورت پرسی تولید می شد و امکان تولید این محصول در داخل به صورت کارخانه ای وجود نداشت.

استفاده از ورق آجدار در مصارف زیر می باشد:

کف عرشه کشتی

پله های اضطراری

کف پله های عابر پیاده

کف اتاق کامیون یا وانت‌ها

ورق استیل

ورق استیل

ورق استیل نوعی از ورق‌های فولادی است که در این راهنمای خرید ورق ساختمانی به آن اشاره می کنیم و به دلیل آلیاژ به کار رفته در آن دارای خواص مکانیکی می باشد.این نوع ورق دارای خواص مختلفی مانند مقاومت در برابر خوردگی، قابلیت بازیافت و سختی و استحکام بالا می باشد. عناصر مختلفی در ورق استیل وجود دارد که درصد استفاده از آنها در این ورق متفاوت است.

این عناصر باعث خواص مکانیکی و حرارتی، چکش خواری و افزایش مقاومت در برابر خوردگی می شوند. شایان ذکر است که ورق استیل در کشور ما تولید نمی شود و معمولا کشورهایی مانند چین، تایوان و آفریقای جنوبی تولید کننده این ورق هستند.

مهمترین ویژگی این ورق همانطور که گفته شد خاصیت ضد خوردگی آنهاست. یکی از مواد تشکیل دهنده ورق استیل، کروم است و در صورت ترکیب با اکسیژن هوا در ورق یک لایه اکسید کروم تشکیل می شود که از زنگ زدن ورق جلوگیری می کند. از دیگر ویژگی های مثبت ورق استیل قابلیت بازیافت، سختی بالا و استحکام ورق است.

به دلیل تغییرات روزانه قیمت دلار ، نرخ ارزو طلا برای اطلاع از قیمت ورق استیل نیاز است تا از طریق منابع معتبر در جریان قیمتهای روز  انواع محصولات فولادی قرار بگیریم. وبسایت آهنات مرجع قیمت های روز محصولات فولادی می باشد.

کاربردهای ورق استیل

ساخت انواع لوازم خانگی

صنایع غذایی

ساخت بدنه خودرو برای وسایل نقلیه مانند اتومبیل، هواپیما و کامیون

این مطلب را هم ببینید
معرفی چسب و عایق رطوبتی جهت ساخت و سازی بی نقص

انواع تانکرها

می توان از آن در ظروف آشپزخانه مانند قاشق و چنگال استفاده کرد

ورق استنلس استیل

ورق استنلس استیل نوع دیگری از ورق فولادی در این راهنمای خرید ورق ساختمانی بوده که بر پایه آهن است و تنها کمتر از دو درصد آن از کربن تشکیل شده است. در این ورق آلیاژهای مختلفی وجود دارد و هر چه میزان کربن در آلیاژهای ورق بیشتر باشد، استحکام و سختی آن نیز بیشتر می شود.

ورق استنلس استیل انواع مختلفی دارد اما مهمترین آنها استیل ۳۰۰ و ۴۰۰ است. کاربردهای سری ۳۰۰ و ۴۰۰ این ورق متفاوت است. ضد اسید بودن، روکش دار و نسوز بودن از مهمترین ویژگی های این ورق فولادی می باشد.سری ۴۰۰ این ورق به طور گسترده در تولید اقلام روزمره استفاده می شود در حالی که عمدتاً در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. میتوانید جهت اطلاع از قیمت روز این ورق به سایت اهنات مراجعه نمایید.

ظاهر زیبا، مقاومت در برابر خوردگی، عمر طولانی، قابلیت بازیافت از مهمترین ویژگی های ورق استنلس استیل است.

کاربرد ورق استنلس استیل

می توان از آن در تولید لوازم خانگی استفاده کرد

قطعات کشتی سازی

بدنه خودروها، کامیون ها و هواپیماها

صنعت پتروشیمی

ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم در راهنمای خرید ورق ساختمانی به عنوان یکی از پرکاربردترین ورق‌های فولادی دارای استحکام کم و وزن سبک است. قیمت ورق آلومینیم بر اساس ابعاد، ضخامت و آلیاژ آن دارای قیمت های متفاوتی است. این ورق انواع مختلفی دارد و در موارد مختلف قابل استفاده است. این نوع ورق با فرآیند نورد گرم تولید می شود. روش تولید ورق آلومینیوم به این صورت است که شمش آلومینیوم ابتدا در دماهای بالا گرم می شود و سپس از غلتک ها عبور می کند و در نتیجه از ضخامت ورق آلومینیوم کاسته می شود. در مرحله آخر محصول به صورت ورق یا رول پیچیده تولید می شود.

ورق آلومینیوم در سری های ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ موجود است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. ورق آلومینیوم سری ۶۰۰۰ به نام سیلیکون و منیزیم معروف است و به طور کلی این دو عنصر دو عنصر آلیاژی اصلی در طراحی این ورق هستند. از طرفی ورق  آلومینیوم سری ۵۰۰۰ در برابر خوردگی آب نمک مقاومت بیشتری دارد و در مدل های مختلفی در بازار موجود است. جهت اطلاع از قیمت روز میتوانید از سایت آهنات بازدید نمایید.

انواع سقف های آلومینیومی و نقش ورق در آنها

در ادامه این راهنمای خرید ورق ساختمانی می پردازیم به یکی از مهم ترین عناصر در معماری داخلی ساختمان های امروزی که به زیبایی ساختمان ها و قرار گرفتن ساختمان ها در زیر سقف اصلی کمک می کند، سقف کاذب است. این سقف ها از مواد مختلفی ساخته شده اند و به راحتی نصب می شوند. در تولید این محصولات از فلزاتی مانند آلومینیوم، فولاد و آهن گالوانیزه استفاده می شود. تایل های آلومینیومی نوع جدیدی از سقف های کاذب هستند که علاوه بر زیبایی باورنکردنی، نقش مهمی در کاهش هزینه های تعمیر دارند و معمولا در مکان های عمومی مانند ایستگاه های مترو، فرودگاه ها، کارخانه ها، بیمارستان ها و … استفاده می شوند.

سقف‌های کاذب یا تایل‌های آلومینیومی عمدتاً دارای دو نوع ساختار مخفی (گیره‌دار) و سازه‌های اکسپوز (لاین-این) هستند. تایل‌ سازه مخفی دارای سپر مخفی است و لبه های گرد به بالا کمک می کند تا پس از قرار گرفتن در سازه درز کاملا بسته ایجاد شود و فاصله ای بین کاشی ها دیده نشود.

کاربردهای ورق آلومینیوم

صنعت حمل و نقل

صنعت نظامی

صنعت داروسازی

ساخت انواع لوازم خانگی

مخازن سوخت

در ساخت و ساز از انواع پروفیل های فولادی استفاده می شود که یکی از آنها انواع ورق ساختمانی می باشد.درک درست کاربرد و عملکرد این ورق بسیار مهم است تا بتوانید قبل از خرید ورق برای ساخت و ساز بهترین آن را انتخاب کنید. مهمترین ورق مورد نیاز برای ساخت عبارتند از ورق سیاه، ورق اسید شویی، ورق استیل، ورق آلومینیوم و ورق آجدار که هر کدام در قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شوند و ما سعی کردیم دراین راهنمای خرید ورق ساختمانی به آنها بپردازیم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت روز انواع محصولات فولادی به وبسایت آهنات مراجعه فرمایید.

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست