خم‌کاری پروفیل به چند روش انجام می‌شود؟

پروفیل ها

تا به حال به اشکال موجود در درب‌ها و پنجره‌های فلزی دقت کرده‌اید؟ تمامی این درب و پنجره‌ها با استفاده از مقطعی به نام پروفیل ساخته می‌شوند که دارای انواع مختلفی هستند. گاهی برای ایجاد زیبایی بیشتر، این پروفیل‌ها را خم کرده و به اشکال متنوعی در می‌آورند. همانند هر مقطع فولادی دیگر، خم‌کاری پروفیل نیز چالش‌های خاص خود را دارد، چرا که علاوه بر زیبایی، باید استحکام و مقاومت لازم را نیز داشته باشد. یکی از این چالش‌ها قیمت پروفیل است که در انتخاب روش خم‌کاری آن تأثیر زیادی دارد. برای اطلاع از قیمت این مقطع فولادی، می‌توانید قیمت پروفیل در آسرون را ببینید.

از آنجایی که پروفیل فولادی از نظر روش ساخت و برخی از کاربردها، شباهت زیادی با لوله فولادی دارد، روش‌های خم‌کاری آن نیز با لوله فولادی مشابه است و امکان دارد مطالبی که می‌خوانید، با روش‌های خم‌کاری لوله شباهت زیادی داشته باشد.

پروفیل

هدف از خم‌کاری پروفیل چیست؟

پروفیل به خودی خود، کاربردهای متنوعی دارد و خم‌کاری باعث می‌شود تا کاربردهای آن گسترده‌تر شود. البته گاهی اوقات برای رسیدن به اشکال خاص، خم‌کاری اجتناب‌ناپذیر است. لیست زیر، مهم‌ترین کاربردهای خم‌کاری پروفیل را نشان می‌دهد:

  • ساخت نرده و اشکال خاص در درب و پنجره
  • ساخت باکس محافظ برای وسایل گران‌قیمت
  • ساخت اسکلت و فونداسیون ساختمان
  • ساخت تجهیزات کشاورزی
  • ساخت قطعات کشتی
  • ساخت اتومبیل
  • ساخت پایه و سازه‌های نگه‌دارنده برای وسایل مختلف

خمکاری پروفیل

چند روش برای خم‌کاری پروفیل وجود دارد؟

همانند خم‌کاری لوله، پروفیل را نیز می‌توان با استفاده از ۲ روش دستی و صنعتی، خم کرد.

 

خم‌کاری پروفیل به روش دستی

این روش، همان روش سنتی خم‌کاری اکثر مقاطع فولادی است که بیشتر به نیروی بدنی نیاز دارد. اگر ضخامت و قطر پروفیل کم باشد، می‌توان با استفاده از قالب و ابزارهای دستی ساده و تنها با در اختیار داشتن یک میز کار، پروفیل را خم کرد؛ اما اگر ضخامت پروفیل زیاد و سایز آن بزرگ باشد، باید از حرارت نیز کمک گرفت. در این حالت، پروفیل را درون کوره قرار می‌دهند یا قسمتی که باید خم شود را به صورت موضعی حرارت می‌دهند تا با اعمال نیروی کمتر، بتوان آن را خم کرد.

این روش آسان و مقرون به صرفه است اما در مقابل، به نیروی بدنی و زمان زیادی نیاز دارد. علاوه بر این، خم‌کاری با دقت پایین و غیر اصولی می‌تواند عیوبی مثل چروک‌خوردگی را در پروفیل ایجاد کند یا آن را بشکند. همچنین حرارت دادن پروفیل می‌تواند خواص شیمیایی آن را نیز تغییر دهد.

 

خم‌کاری پروفیل به روش صنعتی

خم‌کاری صنعتی پروفیل، سرعت انجام کار را بالا برده و امکان ساخت اشکال پیچیده را فراهم می‌کند. همچنین این روش به نیروی انسانی و قدرت بدنی کمتری نیاز دارد و محدودیت‌هایی مثل سایز و ضخامت پروفیل را ندارد. در لیست زیر، پرکاربردترین دستگاه‌های خم‌کاری پروفیل را می‌بینید:

 

  • دستگاه خم کن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
  • دستگاه فرم دهنده پروفیل
  • دستگاه فرمینگ پروفیل
  • دستگاه خم لوله و پروفیل
  • خمکن پروفیل و تسمه
  • دستگاه خمکن عمودی و افقی
  • دستگاه رول کن پروفیل
  • دستگاه خمکن پروفیل چندکاره

 

از برخی از دستگاه‌هایی که در این لیست دیدید، برای خم‌کاری مقاطع فولادی دیگر مثل تیرآهن، نبشی، ناودانی و لوله نیز استفاده می‌شود. برخی از این دستگاه‌ها، دارای یک غلتک هستند و تنها از یک ‌طرف به پروفیل نیرو وارد می‌کنند. به همین دلیل، بایستی ازیک‌طرف به وسیله دست، پروفیل را کنترل کرد. کار با دستگاه‌های دارای دو غلتک، آسان‌تر است و تنها باید زاویه خم را در آن‌ها تنظیم کنید.

گاهی اوقات هم ایجاد اشکال موردنظر با استفاده از دستگاه خم کن امکان‌پذیر نیست و به ناچار، باید از پروفیل بر استفاده کرد و دو قطعه بریده شده پروفیل را به یکدیگر جوش داد.

پروفیل خم شده

انتخاب دستگاه خم‌کاری پروفیل چه چالش‌هایی دارد؟

علاوه برقیمت آهن، انتخاب روش و دستگاه مناسب برای خم‌کاری پروفیل، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین عامل بعد از قیمت پروفیل، جنس، سایز و ضخامت پروفیل است. چرا که برخی از دستگاه‌ها تنها تا سایز و ضخامت مشخصی را می‌توانند خم کنند و برای انتخاب آن‌ها، باید به انواع پروفیل‌های به کار رفته در پروژه، دقت نمود.

این مطلب را هم ببینید
حضور آسرون در بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان

عامل مهم بعدی، دقت و شعاع خم است. گاهی اوقات اشکال موردنظر چندان پیچیده نیستند و به همین دلیل، نیازی به استفاده از دستگاه‌های گران‌قیمت که قابلیت ایجاد اشکال پیچیده را دارند، وجود ندارد. عامل آخر، محبوبیت برند است. هر چه قدر برند سازنده دستگاه خم‌کاری پروفیل محبوب‌تر و مشهورتر باشد، احتمال بالا رفتن قیمت دستگاه بیشتر می‌شود. همچنین از آنجایی که تقریباً تمامی دستگاه‌های خم‌کاری پروفیل وارداتی هستند، قیمت ارز نیز بر قیمت آن‌ها تأثیر زیادی دارد.

اگر قصد خرید انواع قوطی پروفیل را دارید، فروشگاه اینترنتی آهن و فولاد آسرون، گزینه مناسبی برای شما است. انواع مقاطع فولادی و از جمله قوطی پروفیل، در بخش محصولات این سایت لیست شده و می‌توانید قیمت انواع مختلف یک محصول را با یکدیگر مقایسه کرده و سپس اقدام به خرید کنید. آسرون همچنین مرجعی برای اطلاع از قیمت روز میلگرد نیز محسوب می‌شود.

 

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست