راهنمای ترمیم نشتی حمام

یکی از رایج ترین مکان هایی که با نشتی آب رو به رو می شود حمام است، بیشتر مواقع ترمیم این نشتی ها به افراد متخصص نیازی ندارد؛ به همین دلیل در این بخش نکاتی را برایتان در نر گرفته ایم که در ترمیم نشتی حمام مفید خواهند بود. اگر می‌خواهید از یک متخصص کمک بگیرید می‌تونید در قدم اول می‌توانید برآورد قیمت لوله کشی ساختمان را در شهر خودتان داشته باشید. مثلا اگر به دنبال یک لوله کش در تهران باشید می‌توانید درخواست لوله کشی ساختمان ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، می‌توانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.

برای حل این مشکل قبل از فکر کردن به راه حل ابتدا باید متوجه شوید نشتی در کجا قرار دارد. از قدیم گفته اند شناسایی مشکل یعنی نصف راه را برای حل آن طی کرده اید، موافقید؟
در اینجا برخی از شاخص های نشتی حمام را عنوان می کنیم:
بخشی از دیوار که رنگ آن پوسته پوسته یا تراشیده شده باشد
لکه های روی سقف که دقیقا بالای دوش اتفاق افتاده اند
وجود قارچ یا کپک خصوصا در اطراف دوش
تمام این ها نشانه ای برای وجود نشتی در اطراف حمام می باشند. در قدم بعد منبع نشتی را شناسایی خواهیم کرد.
چه چیزی باعث می شود حمام نشتی داشته باشد؟
دلایل زیادی برای این امر وجود دارد که یکی از آن ها نوع لوله کشی و اشتباهات فرد متخصص در طول ساخت و ساز می باشد.

راهنمای ترمیم نشتی حمام

به این روش می توانید نشتی خود را شناسایی کنید:
ابتدا اطمینان حاصل کنید درب حمام به خوبی بسته شده و پرده یا صفحه مخصوص حمام تان مناسب باشد، چرا که این دو فاکتور در ایجاد نشتی اهمیت زیادی دارند. برای امتحان کردن، مقداری آب روی شیشه اطراف حمام بریزید و بررسی کنید آیا کمی از آن به بیرون راه پیدا می کند یا خیر. همین کار را با پرده حمام نیز انجام دهید، اگر آب به بیرون ریخت پس زمان آن رسیده پرده و صفحه اطراف حمام خود را تعویض نمایید.
اگر روی درب حمام تان، روکش لاستیکی وجود دارد باید دقت داشته باشید که این روکش ها می توانند در طول زمان فرسوده شوند. اطراف آن کمی آب بریزید و بررسی کنید آیا نشتی از این ناحیه است یا خیر.
آیا در قسمت زیرین حمام بخش گچکاری شده ای دارید؟ در این بخش دوش به دیوار متصل می شود. گاهی اوقات قسمت گچکاری شده می تواند ترک بخورد یا بشکند که این امر باعث نشتی می شود.
خبر خوب این است که اگر مشکل از گچکاری یا پوشش لاستیکی درب هاست به راحتی با تعویض پوشش پایینی دوش می توانید مشکل را حل نمایید.
اگر پس از امتحان کردن تمام این موارد باز هم نتوانستید نشتی را پیدا کنید، باید قدم های جدیدی برداشته شود.

گام بعد
برای یافتن نشانه های آشکار دوش را بررسی کنید. کف حمام قسمتی که روکش و سینی حمام به هم متصل می شوند را اسپری کنید و سپس به سمت دیوار حرکت کنید. در هنگام اسپری دقت کنید آب از جایی عبور می کند یا خیر.
اگر گودی حمام با آب پر شد، این یعنی مشکلی وجود دارد. دلیل این امر آن است که بخش اطراف حمام آب بندی شده و این امر نباید اتفاق بیفتد. این یعنی قاب بندی نمی تواند سینی حمام را پر کنید چرا که به جای داشتن جریانی آزاد، سر می رود.
خروجی حمام را بررسی کنید
خروجی حمام یکی دیگر از مکان های مهم می باشد چرا که یکی از منابع رایج نشتی است، خصوصا اگر درب های پلاستیکی یا فایبرگلاس دارید.
برای بررسی این بخش، سعی کنید به قسمت پایینی دوش دسترسی یابید، خروجی را کاملا باز کرده و آب را باز کنید. در قسمت زیرین خروجی به دنبال آب باشید تا نشتی را پیدا کنید.
اگر نمی توانید به بخش زیرین تخلیه دسترسی پیدا کنید، پس تنها خروجی را باز کرده و آب را باز نمایید. اجازه دهید آب درون سینی در یک گودال آب جاری شود و با استفاده از هر چیزی که در حمام دارید، لبه آن را علامت گذاری کنید. دقت کنید اندازه گودال کم می شود یا خیر. اگر کم شود، یعنی نشتی در اطراف بخش تخلیه قرار دارد.
اگر به بخش زیرین تخلیه دسترسی دارید، ترمیم آن کار راحتی است؛ فقط کافی است مهره ای را محکم کنید تا آب در جای خود باقی بماند. اگر کارساز نبود، یعنی باید کل مجموعه بخش تخلیه خود را تعویض نمایید.
اگر به بخش زیرین بخش تخلیه دسترسی ندارید، پس ممکن است به این معنا باشد که باید فردی متخصص را برای این کار استخدام نمایید.
اگر بخش تخلیه مسدود شده باشد، می تواند موجب نشتی شود؟
انسداد لوله ها می تواند باعث سر ریز شده و حتی ترکیدن آن ها شود. این یعنی آب برای فرار از رشته های لوله ها از درزها راهی پیدا می کند و به بخش زیرین حمام و یا دیوارها می رسد.
این امر باعث رشد کپک ها شده و حشرات موذی که باعث آسیب بیشتر می شوند را جذب می کند.
یکی دیگر از چالش های لوله مسدود این است که فشار آب را افزایش می دهند. لوله کشی برای کنترل فشار انجام می گیرد. انسداد در لوله باعث افزایش فشار شده به اتصالات فشار وارد می کند و در نتیجه نشتی ایجاد می شود.
آیا سینی حمام نیز نشت می کند؟
ابتدا بخش های آب دوغ کاری شده و سینی را برای وجود ترک بررسی کنید. با این ترتیب ممکن است در بخشی نزدیک به شیب زهکشی مشکلی وجود داشته باشد.
چگونه سینی حمام را کاملا بررسی کنیم؟
با استفاده از چسب لوله می توانید این کار را انجام دهید. اما قبل از مطمئن شوید بخش تخلیه ضد آب باشد.
از یک سطل برای پر کردن گودال حمام استفاده کنید تا مطمئن شوید منبع دقیق نشتی از کجاست
وقتی سینی حمام به اندازه حداقل ۱ اینچ از آب پر شد، روی سقف و در قسمت بالایی و پایینی دوش به دنبال نشتی بگردید
به یاد داشته باشید، اگر نشتی کوچک بود ممکن است چند ساعت طول بکشد تا نشتی کاملا آشکار شود. به مشکل زمان بدهید تا کاملا خود را نشان دهد.
اگر آب در معرض دید قرار دارد، پس سینی حمام تان نشتی دارد. می توانید با استفاده از آب بندی در اطراف سینی این مشکل را موقتا حل نمایید. برای حل دائمی مشکل باید به کمک یک لوله کش واجد شرایط، سینی حمام را تعویض نمایید.
مسدود شدن راه دوش
می توان این نوع انسداد را با یک لوله چاه بازکن یا محصولات تجاری باز کرد. اگر این موارد اثرگذار نبودند، یعنی انسداد سرسختی وجود دارد و برای حل آن باید از افراد متخصص کمک بگیرید.
آیا آب دوش می تواند از دوغاب نشت کند؟
ترک های موجود در دوغاب می توانند منجر به نشتی شوند. برای بررسی این موضوع کاشی های اطراف دوش و وان حمام خود را بررسی کنید. کاشی های اطراف وان به نگهداری دوره ای نیاز دارند و ممکن است دوغاب ترک بخورد که این امر باعث می شود آب و رطوبت به بیرون درز کند.
برای جلوگیری از ایجاد نشتی، باید تمام بخش هایی که آب می تواند به آن ها نفوذ کند را آب بندی کنید. ابتدا محل مورد نظر را تمیز کرده و کپک ها و چربی های موجود را از بین ببرید.
دوغاب بین کای ها را بررسی کنید، هر گونه دوغاب شکسته یا جدا شده را با اره مخصوص، اسکنه یا چکش جدا نمایید. بخش مورد نظر را آن قدر خراش دهید تا به دوغاب برسید. برای اعمال لایه جدید دوغاب اتصالات را با قلم و سپس اسفنج تمیز کنید.
می توانید دوغاب آماده تهیه کنید که استفاده از آن بسیار ساده می باشد.
پس از اعمال دوغاب، اضافات ان را با پارچه ای خشک تمیز کنید.
نکته دیگر این است که قسمتی که درز کاشی با کف حمام برخورد می کنند را آب بندی کنید. گچ قدیمی را خراش داده و آن را با گچ جدید تعویض کنید. از گچ سیلیکونی استفاده کنید، چرا که انعطاف پذیر بوده و زمانی که وان تغییر کند به عنوان آب بندی عمل می کند.

این مطلب را هم ببینید
10 تا از مزایای سقف کاذب در ساختمان

آیا بیمه خانه شامل نشتی حمام نیز می شود؟
بسیار مهم است بدانید بیمه خانه تان چه مواردی را تحت پوشش قرار می دهد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است این نکته مهم را به خاطر بسپارید. بسیاری از بیمه ها هزینه نگهداری ضعیف خانه مانند نشتی سقف را پوشش نمی دهند.
بیمه منزل به طور معمول نشت های استاندارد مانند نشت رادیاتور و حمام و مشکلات جدی تر را پوشش می دهد.
با این حال، اگر نشتی بخاطر طول عمر خانه یا وضعیت آن باشد، ممکن است این ادعا را رد کنند. سوابق تمام تعمیرات خود را ثبت کنید و برای گرفتن پول بیمه حتما اجازه دهید تعمیرات را افراد متخصص انجام دهند.
نشتی یاب ای دی آی چه کمکی می تواند کند؟
ما در ردیابی نشتی داخل و خارج از خانه متخصص هستیم، اگر نشتی قابل رویت باشد، بهترین انتخاب آن است که از یک لوله کش حرفه ای کمک بخواهید.

مطالب مرتبط با موضوع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست