چه حوادثی کارگران را در محل کار تهدید می کند؟

حادثه به چه معناست؟

به هر اتفاق و رویداد غیر قابل پیش بینی و به شکل ناخواسته که موجب وارد شدن آسیب به کارگران و یا کارمندان یک کارخانه و تأسیسات درمحیط کار می شود را حادثه می گویند.

همیشه رعایت کردن نکات ایمنی در محیط کار باعث دور شدن خطرات تهدید کننده سلامت در زندگی افراد می شود. حفظ نمودن جان و سلامتی یکی از مهم ترین اصل ها در زندگی انسان های شاغل می باشد . تمام انسان های شاغل استرس روانی را متحمل می شوند پس بهتر است با رعایت نکات ایمنی بسیاری از خطرات را از خود دور نمایند.

حادثه های اتفاق افتاده در محیط کار

حادثه های کاری به معنی اتفاقاتی که در زمان انجام کار و مسئولیت برای فرد بیمه شده صورت می گیرد. منظور از زمان انجام کار و مسئولیتی یعنی این که فرد بیمه شده در محیط کار و در تأسیسات و کارگاه ها حضور دارند و یا به دستور کار فرما در خارج از محیط کار ساختمانی مشغول کار می باشند و حتی در حین رفت و آمد به محیط کار هم شامل می شود.

طبق تحقیقات صورت گرفته چند عامل باعث حادثه می شود:

·      عوامل مستقیم

·      عوامل غیر مستقیم

·      عوامل های اساسی و پایه

عوامل مستقیم زمانی صورت می گیرد که فرد به شکل مستقیم با اشیا و یا موارد خطرناک سر و کار دارد مانند:

·      مواد منفجره

·      اشعه ای رادیو اکتیو

·      ایجاد خفگی به دلیل وجود مواد شیمیایی در محیط

·      آتش سوزی

·      مواد اسیدی

عوامل غیر مستقیم به دلیل انجام چند اقدام ناایمنی صورت می گیرد.

مانند شرایط ناامن اعمال نادرست یا محیط ناامن کارگاه ، اقداماتی که افراد کارکن باعثش هستند.

بر چسب گذاری بر روی محصولات خطرزا مانند مواد منفجره و یا رادیو اکتیو باعث هوشیاری افراد می شود.

جا به جا کردن مواد خطرناک که نباید گرم شوند و حمل آن ها با وسایل نقلیه هایی که سردخانه دارند.

بی توجهی بعضی از کارکنان به برچسب روی مواد خطرزا و رادیو اکتیو.

توجه به نکاتی که گفته شد می تواند از حادثه و عواقب ناشی از آن پیشگیری کند. اما گاهی هم وقوع این حوادث اجتناب ناپذیر هستند. و در نهایت بهتر است که کلاس های آموزشی برای کارگران در محیط کار در نظر گرفته شود. این کلاس ها می توانند به کارگران کمک کنند که از اقداماتی که بعد از وقوع حادثه باید انجام دهند هم آگاه شوند. چرا که گاهی یک اقدام نادرست یا ناتوانی در ارائه عکس العمل مناسب در زمان وقوع حادثه باعث از دست رفتن جان انسان ها یا ضرر و زیان مالی بسیار زیاد شود.

همچنین کارگران باید از وسایل ایمنی مناسب برخوردار بوده تا امکان آسیب دیدن آن ها در زمان وقوع حادثه به حداقل برسد. این وسایل شامل لباس های ایمنی، و ابزارهایی برای ایجاد فاصله بین کارگر و منبع خطر و حادثه هست. در ضمن اگر شما در محیط کار رعایت اصول ایمنی را سرلوحه کار خود قرار دهید، کارگران شما هم در این زمینه جدیت بیشتری به خرج خواهند داد. بنابراین برای الگو بودن برای کارگران لازم است که سرپرست های کارگاه و یا مدیران کارخانه هم از این اصول ایمنی پیروی کرده و بر اجرای بدون چون و چرای آن ها هم اهتمام ورزند و نظارت کنند.

این مطلب را هم ببینید
درب لولا مخفی چیست و چگونه کار میکند؟

مطالب مرتبط با موضوع:

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • کارگران که توی ایران کلاً در معرض خطر هستن. چون نه خودشون اصول درست کار کردن رو میدونن و نه کارفرما ها و سرکارگرها درست میدونن و بهشون آموزش میدن. اینا رو فقط خدا حفظ می کنه. فرهنگ پایین بهداشتی هم خیلی مزید بر علت هست.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست